Πώς να βγάζεις υπέροχες φωτογραφίες στα ταξίδια σου


Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το συναίσθημα που έχεις όταν βρίσκεσαι σε ένα ταξίδι: ανακαλύπτεις έναν καινούριο κόσμο, ξεφεύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και γεμίζεις με νέες εικόνες και παραστάσεις ακόμη κι αν πρόκειται για μια απλή εκδρομή.

Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις αυτό το συναίσθημα είναι να τραβήξεις υπέροχες φωτογραφίες, που θα σου θυμίζουν τις μοναδικές στιγμές που έζησες (αλλά και που θα μπορείς να μοιραστείς στο Instagram, δημιουργώντας ένα προφίλ σαν εκείνα των αγαπημένων σου bloggers).

Η travel blogger και ταλαντούχα φωτογράφος Jaharn Giles από το site Mister Weekender, αποκάλυψε στο Mydomaine τα δικά της, επαγγελματικά tips για να μετατρέπεις το κάθε ταξίδι σου σε μια αξέχαστη φωτογραφική ιστορία.

Πώς να βγάζεις υπέροχες φωτογραφίες στα ταξίδια σου
Ξύπνα νωρίς
Η “μαγική ώρα” είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μία ώρα πριν την ανατολή και μία ώρα πριν τη δύση του ηλίου. Το φως είναι καταπληκτικό τότε- και δεν υπάρχουν τουρίστες γύρω σου.

Ζήτα άδεια
Σε περίπτωση που θέλεις να φωτογραφίσεις κάποιον ντόπιο, βεβαιώσου ότι έχεις πάρει την άδειά του. Πιθανότατα θα πετύχεις μια καλύτερη λήψη και θα είσαι πιο ευγενική.

Προετοιμάσου κατάλληλα
Πριν φύγεις για το ταξίδι σου, ανακάλυψε τις δυνατότητες της κάμεράς σου, ζήτα συμβουλές και παρακολούθησε κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο.

Κάνε σωστή επεξεργασία
Αντί για τα φίλτρα του Instagram, χρησιμοποίησε εφαρμογές επεξεργασίας όπως τα Snapseed και Afterlight.

Ίσιωσε την κάμερά σου
Πριν την τελική λήψη, βεβαιώσου ότι κρατάς σωστά την κάμερά σου. Συμβαίνει και στους καλύτερους.

Διάλεξε το σωστό φόντο
Πιθανότατα θα έχεις πολλές επιλογές, αλλά προτίμησε κάποιο φόντο με χρώματα και ενδιαφέρουσες υφές.

Προτίμησε τη φύση
Καταρράκτες, δάση, φαράγγια και οροπέδια αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Δημιούργησε “φυσικές” λήψεις
Ο καλύτερος τρόπος να απαθανατίσεις τη ζωή της πόλης που επισκέπτεσαι, είναι να φωτογραφίσεις κάποια καθημερινή δραστηριότητα των κατοίκων σε ένα αυθόρμητο στιγμιότυπο.

Φρόντισε οι φωτογραφίες σου να έχουν τετράγωνη φόρμα
‘Ωστε να τις ανεβάζεις στο Instagram χωρίς να τις “κοψεις”

Δοκίμασε τις λήψεις από ψηλά
Όχι μόνο πανοραμικά- μόλις έχεις φτάσει στο επιθυμητό υψόμετρο, δοκίμασε να φωτογραφίσεις τα αστέρια. Θα εκπλαγείς απο το αποτέλεσμα.

Ο σωστός φωτισμός είναι το παν
Σωστός φωτισμός= φυσικός φωτισμός, αλλά αν για κάποιο λόγο δεν προλάβεις τον ήλιο, επίλεξε την αυξημένη φωτεινότητα (και ποτέ το φλας).

Συνόδευσε τη φωτογραφία με ένα πετυχημένο caption
Θα κάνει αισθητή διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Δώσε προοπτική στη φωτογραφία
Δημιούργησε βάθος σε ένα φυσικό τοπίο ζητώντας από ένα άτομο με ρούχα σε έντονα χρώματα να ποζάρει μπροστά από το σκηνικό που φωτογραφίζεις.

Φρόντισε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου να έχει ωραία θέα
Άλλο ένα ιδανικό φωτογραφικό spot- το μπαλκόνι σου.

Μη σταματάς να ταξιδεύεις
Ανεξαρτήτως φωτογραφιών, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου- και οι εικόνες είναι πολύ καλύτερες όταν τις βλέπεις ζωντανά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ