Απειλές για τη ζωή της δέχεται η γυναίκα σύμβολο του Σουδάν


Μια γυναίκα, η οποία έχει γίνει σύμβολο των διαδηλώσεων στο Σουδάν δήλωσε πως δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Η γυναίκα αυτή έγινε παγκόσμια γνωστή από μια φωτογραφία που την δείχνει πάνω σε ένα καπό ενός αυτοκινήτου να τραγουδάει στη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Σουδάν κατά του πρώην πλέον προέδρου Μπασίρ.

Η Αλάα Σάλεχ όπως είναι το όνομά της, φαίνεται να στέκεται πάνω από τα πλήθη ντυμένη στα λευκά, στο σημείο όπου συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές για να απαιτήσουν από το στρατό στο Σουδάν να παραδώσει την εξουσία στους πολίτες.

«Ήθελα να ανέβω πάνω στο αυτοκίνητο και να μιλήσω στον κόσμο», έγραψε στο Twitter η Σάλαχ, 22 ετών, φοιτήτρια μηχανολογίας και αρχιτεκτονικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο του Σουδάν.“Χρειαζόμαστε διεθνή υποστήριξη, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει και να κατανοήσει τα αιτήματά μας”, ανέφερε επίσης.

Στην ανάρτηση εκθειάζεται ο ρόλος των γυναικών στο Σουδάν, πολλές από τις οποίες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν με την Σάλαχ να υποστηρίζει ότι “δεν μπορεί να υπάρξει επανάσταση χωρίς τις γυναίκες. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς τις γυναίκες.Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε και έτσι τα καταφέραμε».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σάλαχ δηλώνει «πολύ υπερήφανη που λαμβάνει μέρος σε αυτή την επανάσταση» και είπε πως έχει λάβει απειλές για τη ζωή της όταν μια φωτογραφία και ένα βίντεο που την εικονίζουν έγιναν viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν θα υποχωρήσω. Η φωνή μου δεν θα καταπνιγεί», γράφει στο twitter και προσθέτει πως ο Μπασίρ θα είναι υπεύθυνος αν μου συμβεί οτιδήποτε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ