Δύο έλληνες καρδιολόγοι έσωσαν εν πτήσει Ελβετίδα που υπέστη έμφραγμα


Μια γυναίκα 54 ετών έσωσαν από βέβαιο θάνατο και μάλιστα εν πτήσει (!) οι αιγιώτες καρδιολόγοι Γιώργος Αγγελόπουλος και Νίκος Σπηλιόπουλος, κατά την επιστροφή τους από ιατρικό συνέδριο το οποίο παρακολούθησαν τις περασμένες μέρες στη Λισαβόνα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πτήσης Λισαβόνα-Ζυρίχη των πορτογαλικών αερογραμμών ΤΑΡ στην οποία επέβαιναν οι δύο γιατροί, μια 54χρονη γυναίκα ελβετικής καταγωγής που βρισκόταν στην ίδια πτήση και θα συνέχιζε το ταξίδι της για Ντουμπάι, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Αμέσως οι κ.κ. Αγγελόπουλος και Σπηλιόπουλος, αξιοποιώντας τα ελάχιστα μέσα που διέθετε το αεροπλάνο, επανέφεραν στη ζωή τη γυναίκα και σταθεροποίησαν την κατάστασή της, ώστε με το που προσγειώθηκε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, η ασθενής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η γυναίκα ήταν σίγουρα πολύ τυχερή που στην ίδια πτήση ταξίδευαν οι δύο εξαιρετικοί αιγιώτες επιστήμονες που της έσωσαν τη ζωή χάρη στην ψυχραιμία τους και την άριστη κατάρτισή τους!

Πηγή filodimos.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ