Το νέο στυλ στα τατουάζ μοιάζει με πολύχρωμο κέντημα στο δέρμα


Ίσως η τέχνη στο κέντημα και το τατουάζ να έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία από ό,τι νομίζετε. Όταν μπείτε στη διαδικασία να αναρωτηθείτε πώς δημιουργείται η κάθε εικόνα, θα συνειδητοποιήσετε ό,τι οι ομοιότητες είναι εντυπωσιακές. Και οι δύο χρησιμοποιούν βελόνες για να σχηματίσουν σχέδια και απαιτούν από τον αντίστοιχο καλλιτέχνη να κάνει σκόπιμα γραμμικά σημάδια κάθε φορά που αγγίζει το ύφασμα ή το δέρμα. Όταν, όμως, συνδυάζονται αυτά τα δύο, δημιουργείται μια νέα τάση στη δερματοστιξία, η οποία ονομάζεται «κέντημα», ή αλλιώς τατουάζ “κεντημένο” στο δέρμα (embroidery tattoos).

Η σταυροβελονιά είναι μια τεχνική που μας δίδαξαν οι γιαγιάδες μας. Και η tattoo artist Eva Karabudak, που έχει την βάση της στην Άγκυρα της Τουρκίας αποφάσισε να την εξελίξει και να την ενσωματώσει στη δερματοστιξία.

Τα τατουάζ της έχουν σχεδιαγράμματα που σχηματίζονται από μικροσκοπικά σημάδια “X” και θυμίζουν παραδοσιακά κεντήματα με σταυροβελονιά, “χτυπημένα” όμως με έντονο μελάνι. Οι τρισδιάστατες εικόνες δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι έχουν κεντηθεί πάνω στο δέρμα ή έχουν κολληθεί με κάποιο τρόπο. Τα «νήματα» είναι τόσο ζωντανά που είναι σαν να βλέπετε τη λάμψη, την οποία αντανακλά κάθε ξεχωριστή ίνα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ