50 burpees παραλλαγές για να γίνεις υπεραθλητής (vid)


Τα burpees είναι ίσως το πιο μισητό και ανεπιθύμητο κομμάτι μιας προπόνησης χωρίς βάρη και όργανα. Λίγοι τα επιλέγουν και ακόμη λιγότεροι τα ευχαριστιούνται πραγματικά. Όμως, αν τσεκάρεις όσους άντρες καταφέρνουν να ολοκληρώσουν ένα πλήρες πρόγραμμα burpees θα δεις τη μεγάλη διαφορά που έχει η φυσική τους κατάσταση (αλλά και η σωματική τους διάπλαση) από τη δική σου.

Μολονότι μοιάζει με μια απλή άσκηση με το ίδιο το σωματικό βάρος, εντούτοις τα burpees είναι ένας ισχυρός κατασκευαστής μυών και ταυτόχρονα η πιο απαιτητική καρδιοαναπνευστική άσκηση του κόσμου.
Ο Michael Ramirez, επίσημος προπονητής της Reebok-CrossFit λέει:
«Τα burpees είναι μια άσκηση φτιαγμένη για τύπους που ξέρουν τι σημαίνει αληθινή σωματική πρόκληση».

«Ο λόγος που κάποιοι την αποφεύγουν συστηματικά είναι επειδή μετά τις πρώτες πέντε-δέκα επαναλήψεις, σου σπάει το ηθικό εξαιτίας της προοδευτικής μυϊκής κόπωσης και του τρελού καρδιακού ρυθμού. Είναι μακράν η πιο σκληροτράχηλη άσκηση με το ίδιο το σωματικό σου βάρος», λέει ο Ramirez.

Τα burpees απαιτούν να προσομοιώσεις την κίνηση ενός pushup και ενός squat, και είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Επίσης, δεν απαιτούν εξοπλισμό ούτε πολύ χώρο. «Το πιο θετικό όμως απ’ όλα είναι εκτελώντας καθημερινά ένα σετ burpees μπορείς να μεταμορφωθείς από αθλητής Γ’ κατηγορίας σε αληθινό υπεραθλητή με όποιο σπορ κι αν ασχολείσαι», λέει ο Ramirez.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα βρεις 50 παραλλαγές burpees, επιλέγοντας μια διαφορετική κάθε μέρα ώστε όχι μόνο να μη βαριέσαι, αλλά και για να χτίζεις όλο και πιο «κρυφούς» μυς στο σώμα σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ