Αδειάζει Καμμένο για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ο Βούτσης

Αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τα μυστικά κονδύλια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ουσιαστικά ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις κακοδιαχείρισης των μυστικών κονδυλίων, μιας και όπως τόνισε έχει ψηφιστεί νόμος, σύμφωνα με τον οποίο τα κονδύλια που ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ «ελέγχονται» από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων όπου πρόεδρος καλεί τους Αντιπροέδρους για να τους ενημερώσει προφορικώς για την εν λόγω δαπάνη.

«Η διαδικασία αυτή έχει ακολουθηθεί ήδη 6 φορές, ενώ εκκρεμεί από 15/10 νέο αίτημα του ΥΠΕΞ για το οποίο δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ημερομηνία», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, την ώρα που πάντως εκτίμησε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει απόρρητα κονδύλια, αν και πληροφορίες μιλάνε επί του αντιθέτου.

«Ίσως για το Άμυνας να υπάρχουν κάποιες απόρρητες συζητήσεις για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά δεν αφορούν απόρρητα κονδύλια, αλλά προγραμματισμένα κονδύλια, τόνισε και προσέθεσε πως δεν γνωρίζει να υπάρχει ζήτημα απορρήτων δαπανών σε άλλο υπουργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «είμαστε ευτυχείς που διαλαμβάνεται η Βουλή για πρώτη φορά για το σύνολο των απορρήτων δαπανών του ΥΠΕΞ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ούτε ανάμιξη, ούτε έγκριση και δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό».
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here