Το μήνυμα του Ντιμιτρόφ στον Κοτζιά μετά την παραίτηση: Φίλε Νίκο, καλή επιτυχία

Καλή επιτυχία ευχήθηκε στον «φίλο» του Νίκο Κοτζιά ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, μία μέρα, μετά την παραίτησή του Έλληνα υπουργού. Παράλληλα, διαβεβαίωσε την προσήλωσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Υπό την ηγεσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών Κοτζιά, μοιραστήκαμε μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων γίναμε πραγματικοί φίλοι. Σε ένα και μόνο έτος, καταφέραμε να επιτύχουμε κάτι που τα τελευταία 27 χρόνια θεωρούνταν αδύνατο – φέραμε τις χώρες μας πιο κοντά και υπογράψαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, διαμορφώνοντας έτσι μία γέφυρα φιλίας και αποδεικνύοντας πως η περιοχή μας είναι ικανή να λύσει τις διαφορές της».

Αυτό αναφέρει ο Ντιμιτρόφ στο «αποχαιρετιστήριο» μήνυμά του προς τον πρώην Έλληνα ΥΠΕΞ και, παράλληλα, του εύχεται κάθε επιτυχία για το μέλλον. «Νίκο, από τα βάθη της καρδιάς μου, σου εύχομαι υγεία και επιτυχία σε όλα τα μελλοντικά σου σχέδια», σημειώνει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το MIA.

«Εμείς, από πλευράς μας, θα διατηρήσουμε την ισχυρή δέσμευσή μας για την ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας, εργαζόμενοι στενά με όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις στην Αθήνα και τα Σκόπια», συμπληρώνει η ανακοίνωση του Ντιμιτρόφ.

 


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here