Αυτή είναι η άσκηση που διώχνει την κατάθλιψη, σύμφωνα με έρευνες


Γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία μας, τόσο την ψυχική όσο και την φυσική. Ωστόσο, γνωρίζεις ποια είναι η άσκηση που σε βοηθά με την κατάθλιψη και το άγχος; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει.

Η γυμναστική σε κάνει να νιώθεις (και να είσαι) πιο υγιής από πολλές απόψεις, αλλά κυρίως βελτιώνει τη διάθεση και την ψυχολογία σου. Όποια μορφή άσκησης κι αν κάνεις, κάνεις καλό στην ψυχική σου υγεία. Ωστόσο, οι ερευνητές αποκάλυψαν ποια είναι η άσκηση που σε βοηθά με την κατάθλιψη και το άγχος.

Και είναι η κολύμβηση! Όπως απέδειξαν έρευνες, αν κολυμπάς συχνά μπορεί να μειώσεις τα συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης.

Κι ενώ τα θέματα ψυχικής υγείας απασχολούν εκατομμύρια ανθρώπους, πολλοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα θέματα ακολουθούν μια αγωγή ή συγκεκριμένη δίαιτα, κάνουν ψυχοθεραπείες κ.α..

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα, η άσκηση που σε βοηθά με την κατάθλιψη είναι η κολύμβηση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση από το YouGov, περίπου 1.4 εκατομμύρια ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσαν πως η κολύμβηση είχε θετικές επιδράσεις στο άγχος ή την κατάθλιψη.

Παράλληλα, περίπου μισό εκατομμύριο ενήλικων ατόμων που κολυμπούσαν και είχαν θέματα ψυχικής υγείας, ξεκίνησαν να μειώνουν την αγωγή τους ή τις επισκέψεις σε κάποιον ειδικό.

To poll έδειξε πως περίπου 3,3 εκ. Βρετανοί ηλικίας 16 και άνω, κολυμπούσαν τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα και αυτό τους βοήθησε να ξεπεράσουν σιγά σιγά τα θέματα ψυχικής υγείας.

Όταν ρωτήθηκαν πώς η κολύμβηση βοηθά το μυαλό, το 43% δήλωσε πως μετά ένιωθαν πιο χαρούμενοι, το 26% δήλωσε πως είχαν ένα κίνητρο στη ζωή και το 15% δήλωσε πως ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπίσουν θέματα της καθημερινής τους ζωής.

Κι ενώ η κολύμβηση κάνει καλό στο σώμα, κάνει καλό και στην ψυχή. Και ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι απαραίτητη καθώς και τα δύο συνδέονται πολύ στενά μεταξύ τους.

Και όσο πιο δραστήριος είσαι, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να μειώσεις τα επίπεδα άγχους σου αλλά και να αντιμετωπίσεις την κατάθλιψη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ