Διαμαρτυρία Συλλόγου Φοιτητών Φυσικοθεραπειας για το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας


Ως Σύλλογος Φοιτητών ποτέ δεν μείναμε αμέτοχοι σε οποιαδήποτε εξέλιξη η οποία αφορούσε τον κλάδο μας, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και το μέλλον μας

Έτσι λοιπόν και τώρα δεν θα είμαστε απλοί παρατηρητές των γεγονότων, αλλά θα προβούμε σε μέτρα τα οποία θα διαφυλάξουν τα κεκτημένα μας! Τα προβλήματα είναι πολλά και ο χρόνος πιέζει γι αυτό και εμείς άμεσα θα προβούμε σε κινητοποιήσεις. Η ανάγκη μάλιστα για τέτοιου είδους ενέργειες κρίνεται κατεπείγουσα αν συνυπολογίσουμε ότι απο την επόμενη κιόλας εβδομάδα αυτό το πολυνομοσχέδιο “έκτρωμα”, τίθεται σε ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων και οι συνέπειες θα είναι αβάσταχτες και μη αναστρέψιμες για τον κλάδο μας.

Για τον λόγο αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 19/4 και ώρα 11:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς) του τμήματος, τους καθηγητές του τμήματος, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα του Π.Σ.Φ., να συνδράμουν στον αγώνα μας. Στη συγκέντρωση αυτή επειδή οι ιδέες αλλα και τα συμφέροντά μας ειναι κοινά με αυτα των επαγγελματιών, ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ στην Υπουργό καθώς και στο γραφείο του Πρωθυπουργού το οποίο ταυτίζεται με την επίσημη ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Συνάδελφοι

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας εξοντώνουν τον κλάδο.

Η εν μια νυκτί μετάλλαξη του γυμναστή σε επάγγελμα υγείας που προωθείτε από τον Υπουργό Παιδείας αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΧΙ στην ένταξη του ΤΕΦΑΑ (τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού) στη σχολή Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη σχολή Υγείας και Πρόνοιας στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής δεν είναι επάγγελμα υγείας.

ΖΗΤΑΜΕ στις σχολές Επιστημών Υγείας Πρόνοιας και Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης, να ενταχθούν μόνο τα τμήματα συγγενών επιστημονικών κλάδων, δηλαδή τα τμήματα Επιστημόνων Υγείας.

Το βάπτισμα των γυμναστών εν μια νυκτί σε επάγγελμα υγείας αποτελεί κίνδυνο για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΟΧΙ στην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ΚΟΛΛΕΓΙΑ)

-Η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας  καθ΄ υπέρβαση της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ αποτελεί εξόφθαλμη κατάργηση του άρθρου 16 του συντάγματος και σαφή εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών της Παιδείας.

-Οι διατάξεις των Νόμων 4093/2012 και 4111/2013 διεύρυναν κατά τρόπο αυθαίρετο, το περιεχόμενο της κοινοτικής οδηγίας, με την προσθήκη της έννοιας της επαγγελματικής ισοδυναμίας που αποτελεί Ελληνική επινόηση και όχι πρόβλεψη της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ.

-Οι διατάξεις περί αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας δεν μπορεί να εφαρμόζονται επί των νομοθετικώς ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων υγείας, όπως αυτό του φυσικοθεραπευτή.

ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥΣ”

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ