10 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις πιο εύκολα βάρος, σύμφωνα με τους διατροφολόγους


Το τι πρέπει να κάνουμε για να αδυνατίσουμε είναι λίγο πολύ γνωστό.

Πολύ νερό, λιγότερα γλυκά, λιγότερες πίτσες και μπέργκερ, λιγότερα λίπη, λιγότερο από όλα.

Ολες οι δυσκολίες όμως αρχίζουν από τη στιγμή που ξεκινάμε να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτές τις αρχές.

Ξέρουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε κιλά είναι να τρώμε λιγότερο. Να περιορίζουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε. Μήπως όμως δεν είναι απόλυτο αυτό;

Οι περισσότερες δίαιτες που γίνονται δημοφιλείς αναγκάζουν το άτομο να περιορίσει τη διατροφή του—κομμένοι οι υδατάνθρακες, κομμένα τα λιπαρά και τα αναψυκτικά.

Και όμως, το να κόβουμε διατροφικές ομάδες από την καθημερινότητά μας δεν είναι κάτι ωφέλιμο, και μάλιστα μπορεί να έχει σε βάθος χρόνου το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε.

Αντί να ταλαιπωρείτε τον οργανισμό σας μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνετε καθημερινά, προτιμήστε να εφαρμόσετε έξυπνες και πιο πρακτικές στρατηγικές αδυνατίσματος.

Υπάρχουν τροφές που αδυνατίζουν; Ναι!

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι υπάρχουν τρό­φιμα των οποίων η σύσταση φαίνεται ότι ενεργοποιεί το μετα­βολισμό και εμπο­δί­ζει τη συσσώ­ρευση του λίπους.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιες τροφές μπο­ρούν να μας βοη­θήσουν να χάσουμε βάρος.

1. Μήλα

Τα μήλα είναι το ιδανικό φρούτο για δίαιτα. Χορταίνουν, έχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και είναι γεμάτα σε φυτικές ίνες. Τα μήλα μειώνουν την όρεξη για θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα.

2. Αυγά

Είναι από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε αν θέλετε να χάσετε βάρος. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υγιεινά λίπη και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πλήρης με ένα πολύ χαμηλό ποσό θερμίδων.

3. Cottage Cheese

Tο τυρί cottage που περιέχει μόνο πρωτεΐνη με πολύ λίγους υδατάνθρακες και λίπος.

4. Λάχανο

5. Αβοκάντο

Το «καλό» λίπος στο αβοκάντο βοηθά στην καύση του λίπους καθώς ενισχύει τον μεταβολισμό. Αν ανήκετε σε αυτούς που προσπαθούν να περιορίσουν την πρωτεΐνη ζωικής προελεύσεως από τη διατροφή τους, το αβοκάντο αποτελεί ένα μεγάλο διατροφικό σύμμαχο.

6. Μούρα

Αν θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά, είναι χρήσιμο να εντάξετε τα μούρα στη διατροφή σας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η πληθώρα των αντιοξειδωτικών που εμπεριέχονται σε αυτά τα μικρά φρούτα.

7. Φασόλια

Μερικά φασόλια και όσπρια μπορεί να είναι ευεργετικά για την απώλεια βάρους. Αυτό περιλαμβάνει φακές, μαύρα φασόλια, φασόλια και διάφορα άλλα.

8. Γιαούρτι

Το γιαούρτι προκαλεί κορεσμό, είναι χαμηλό σε λιπαρά και είναι ιδανικό για ένα σνακ.

9. Εσπεριδοειδή φρούτα

10. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι γεμάτα νερό και έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν τρομερά τον μεταβολισμό, ενώ ταυτόχρονα τον ενυδατώνουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ