Ψωνίζεις online; 7 tips για να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου και να γλιτώσεις χρήματα


Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου, στην τηλεόραση παίζει κάτι που δεν παρακολουθείς πραγματικά και εσύ scrollάρεις στο κινητό σου, χαζεύοντας τις νέες αφίξεις από το αγαπημένο σου e-shop. Την ξέρεις και την ξέρουμε τη συνέχεια. Είναι προδιαγεγραμμένη και επαναλαμβανόμενη. Θα ψωνίσεις κάτι online. Και θα το κάνεις γιατί αυτό κάνεις συνέχεια. Γιατί το διαδικτυακό shopping είναι μέρος της ρουτίνας σου.

Εμείς δεν είμαστε εδώ για να σε αποτρέψουμε, πόσο μάλλον για να σε κρίνουμε. Όλες «στο ίδιο καζάνι βράζουμε». Είμαστε εδώ όμως για να σου δώσουμε 7 συμβουλές που (ως ομοιοπαθούσες και εμείς) αν τις εφαρμόζαμε κάθε φορά που ψωνίζαμε online θα γλιτώναμε σίγουρα χρήματα και θα αγοράζαμε ρούχα που πραγματικά αναβαθμίζουν την γκαρνταρόμπα μας. Αν κάνεις έστω κάτι από αυτά είσαι σε καλό δρόμο, αν τα κάνεις όλα είσαι η guru των αγορών στο internet και αν δεν κάνεις τίποτα… καλύτερα να το κόψεις και να ψωνίζεις μόνο από καταστήματα.

#1 Να μην ψωνίζεις όταν είσαι ταραγμένη. Λειτουργείς κάτω από συναισθηματική φόρτιση και μπορεί να βάλεις στο καλάθι σου ένα κάρο πράγματα που σου είναι άχρηστα και απλά θα σε κάνουν να νιώσεις λίγο καλύτερα το λεπτό που τα παίρνεις.

#2 Να έχεις συγκεκριμένο budget που θες να διαθέσεις. Αλλιώς θα βρεθείς να φορτώνεις την πιστωτική σου χωρίς να έχεις καμία ιδέα για το πότε θα την ξεχρεώσεις.

#3 Να διαβάζεις πάντα πριν αγοράσεις την «πολιτική επιστροφής» που έχει το συγκεκριμένο online store. Αν κάτι δεν σου πάει ή δεν σου κάνει μπορείς να το γυρίσεις πίσω εύκολα και να πάρεις πίσω τα χρήματά σου;

#4 Να ψωνίζεις μόνο από μεγάλα online stores και ασφαλή sites. Θες και τα προσωπικά σου στοιχεία να είναι προστατευμένα και το δέμα σου να μην βρεθεί κάπου στην Κουάλα Λουμπούρ. Ωραία η Μαλαισία αλλά ποιος πάει μέχρι εκεί για να το πάρει;

#5 Nα αγοράζεις ρούχα και παπούτσια από υφάσματα που είσαι σίγουρη για το πώς δείχνουν. Τα μακό μπλουζάκια και τα βαμβακερά κομμάτια είναι ασφαλείς επιλογές. Το snake printed παντελόνι από δερματίνη όχι και τόσο.

#6 Να μπαίνεις στα sites την περίοδο των εκπτώσεων γιατί εκεί θα βρεις ρούχα σε πραγματικά χαμηλές τιμές χωρίς να χρειάζεται να μαλλιοτραβηχτείς για μία μπλούζα μέσα σε μαγαζί! Από την άνεση του καναπέ σου οι προσφορές είναι ακόμα πιο δελεαστικές.

#7 Να βάζεις πάντα σαν διεύθυνση αποστολής τον εργασιακό σου χώρο. Εκεί η παράδοση θα γίνει απρόσωπα. Στο σπίτι όλο και από κάποιον θα έχεις να «κρύψεις» το πακέτο σου. Θα είναι σύντροφος που το λες να κάνετε οικονομία, θα είναι οι γονείς σου που ζητάς ακόμα χαρτζιλίκι, θα είναι συγκάτοικος που του έχεις καθυστερήσει το μισό ενοίκιο…. Αυτά τα πράγματα καλύτερα να μένουν «κρυφά» δεν συμφωνείς;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ