Τι είναι τα πουδρέ κραγιόν και πώς εφαρμόζονται;


Να σας συστήσουμε τα powder lipsticks, τα κραγιόν που είναι ματ και το αποτέλεσμά τους θυμίζει κάτι σαν «έβαλα το κραγιόν από χθες τη νύχτα»! Γιατί τα χρειάζεστε στη συλλογή σας;

Επειδή, το μακιγιάζ έχει συνέχεια κάποια καινούργια ιδέα να μας προτείνει, αφήστε κατά μέρος τα κλασικά κραγιόν σας και υποδεχτείτε την πιο φρέσκια τάση που έρχεται κατευθείαν από την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης!

Η τάση προστάζει να δοκιμάσετε το λουκ των «θαμπών χειλιών». Μέχρι τώρα οι επαγγελματίες makeup artists πετύχαιναν το συγκεκριμένο εφέ ταμπονάροντας το κραγιόν με ρουζ στην ίδια απόχρωση ή με διάφανη πούδρα.

Εσείς θα το κάνετε πανεύκολα με μία κίνηση, χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα κραγιόν. Η σύνθεσή τους –έκπληξη, έκπληξη!- προέρχεται από την Κορέα και είναι κάτι ανάμεσα στα γνωστά κραγιόν μας αλλά με πούδρα.

Μπορεί να σας μοιάζει λίγο περίεργο, γιατί ποια θέλει να αισθάνεται μία ξηρή σκόνη πούδρα στα χείλη της; Δεν είναι έτσι όμως!

Πώς λειτουργούν;
Είτε η φόρμουλά τους είναι σαν ένα balm είτε σαν ένα κλασικό κραγιόν που αν και στην αρχή μοιάζει με πούδρα, μόλις το περάσετε στα χείλη μεταμορφώνεται σε υγρό κραγιόν, αυτό που κάνουν είναι αφ’ ενός να ενυδατώνουν τα χείλη και αφ’ ετέρου να απλώνουν τις χρωστικές δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα σαν «μουντζούρα». Κάτι σαν να έχετε φορέσει το κραγιόν σας ώρες πριν…

Προσοχή όμως, δεν πρέπει να σχεδιάσετε το περίγραμμα των χειλιών σας με μολύβι, αφού το trend αυτό θέλει το αποτέλεσμα να δείχνει σαν να φοράτε το κραγιόν σας από το προηγούμενο βράδυ.

Βέβαια, τα lip powders έχουν και τα μειονεκτήματά τους: είναι δηλαδή πιο ξηρά και στεγνώνουν τα χείλη. Γι’ αυτό, η προετοιμασία είναι το κλειδί!

Θα πρέπει να έχετε κάνει μία καλή απολέπιση στα χείλη πριν την εφαρμογή τους, καθώς η πούδρα δεν θα εισχωρεί στις πιο ξηρές ή σκασμένες περιοχές. Και επιπλέον, μην παραλείπετε μία πλούσια δόση balm για πιο απαλό τελείωμα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ