Πώς να αντιμετωπίσετε τον μετεωρισμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

I can't wait to meet you...

Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να βιώσουν διάφορα είδη δυσφορίας λόγω των αλλαγών που φέρνει η εγκυμοσύνη.

Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι ο μετεωρισμός, ο οποίος προκαλείται από την συσσώρευση αερίων που πιέζει τη μήτρα. Πώς μπορείτε να το αποτρέψετε και να το θεραπεύσετε;
Κόλπα και θεραπείες στο σπίτι

Για την κατανάλωση υγρών, είναι ιδανικό να πίνετε από το ποτηρι χωρίς να χρησιμοποιείτε καλαμάκια. Με τα καλαμάκια καταπίνεται αέρα μαζί με το υγρό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό.

Ένα σπιτικό και φυσικό φάρμακο για την ανακούφιση του μετεωρισμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το τσάι από πικραλίδα.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ο τρόπος που τρώτε. Η κατανάλωση αρκετών μικρών γευμάτων ημερησίως αργά θα δώσει στο έντερο σας περισσότερο χρόνο για να χωνέψει. Ως αποτέλεσμα, θα το αφομοιώσει καλύτερα και πιο σχολαστικά.

Είναι απαραίτητο να αποφύγετε τις λιπαρές και πικάντικες τροφές. Αυτά εμποδίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος υπερφορτώνοντας το.

Εκτός από την εφαρμογή μιας ισορροπημένης διατροφής, η άσκηση είναι επίσης σημαντική για την καλή πέψη. Η παραμονή σε κατάσταση εγκυμοσύνης είναι καλή, αλλά μόνο ο γιατρός σας μπορεί να σας πει τι είδους δραστηριότητα είναι κατάλληλη για εσάς.

Τέλος, συνιστούμε να περπατάτε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Η μόνη εξαίρεση είναι η εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου. Για αυτούς, οι γιατροί συστήνουν πλήρη ή μερική ανάπαυση. Οι γιατροί απαγορεύουν τη σωματική άσκηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του μωρού ή της μητέρας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ