Ξετυλίγοντας το κουβάρι της «μαφίας των φυλακών»: Οι δικηγόροι και οι καταθέσεις στον ανακριτή


Οι δύο δικηγόροι περνούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν το Πάσχα, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ

Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Θεόδωρο Παναγόπουλο, αφού θα μεταχθούν στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, για να απολογηθούν κατηγορούμενοι για τη «Μαφία των φυλακών». Οι δύο δικηγόροι περνούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν το Πάσχα, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, προετοιμάζοντας τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου.

Δύο μαρτυρικές καταθέσεις από τους συναδέλφους τους ποινικολόγους έχουν προστεθεί εσχάτως στην έρευνα των δικαστικών Αρχών. Σε αυτές, κατατέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία για το ρόλο των δύο συνηγόρων, αφού φέρονται να ζήτησαν χρήματα για τον Αρ.Φλώρο, για να μην παρασταθεί ο πελάτης τους , ο (προφυλακισμένος από τις 1/4) Γ. Αντωνόπουλος ως πολιτική αγωγή εναντίον του επιχειρηματία, στη δίκη που θα ακολουθούσε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο «Ε.Τ.» της Κυριακής επιχειρεί να σκιαγραφήσει τον ρόλο κάποιων εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση της «Μαφίας του Κορυδαλλού» (κατηγορούμενους και μάρτυρες), ξετυλίγοντας ένα…κουβάρι , που, όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και πιο μπερδεμένο.

Γιώργος Αντωνόπουλος

Ήταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη της Energa, πετυχαίνοντας υψηλή αποζημίωση για το Ελληνικό Δημόσιο, αν και καταγγέλλει πως δέχθηκε πολιτικές πιέσεις για να έρθει σε συμβιβασμό. Τον Νοέμβριο του 2014, ο Αντωνόπουλος δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, από τους Όλντι Ντούλτσε και Αρμπέρ Μπάκο (αργότερα και οι 2 κατηγορήθηκαν ως μέλη της «Μαφίας των φυλακών» – ο δεύτερος δολοφονήθηκε μέσα στον Κορυδαλλό). Όταν συνήλθε από τον πυροβολισμό στο κεφάλι, ήρθε σε επαφή με τον Κλόντιαν Λεκοτσάι, ο οποίος κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο. Ο Γ. Αντωνόπουλος συνέχισε να έχει τηλεφωνικές επαφές με τον Λεκοτσάι και σε μία από αυτές ο Αλβανός φαίνεται να του εξηγεί τι θα υποστηρίξει στο δικαστήριο. Ο Αντωνόπουλος ισχυρίζεται πως έψαχνε την αλήθεια και πως είχε ενημερώσει την Αστυνομία, ωστόσο αστυνομικές πηγές τον διαψεύδουν. Έτσι, ο ανακριτής αποφάσισε να τον προφυλακίσει, ως μέλος της «Μαφίας», η οποία προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή!

Άρης Φλώρος

Ο ισχυρός άνδρας της Energa έχει καταδικαστεί έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου. Για την καταδίκη αυτή βάρυναν οι καταθέσεις των Αντωνόπουλου και Λεκοτσάι, που αμφότεροι είπαν στο δικαστήριο πως αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός. Έκτοτε, ο επιχειρηματίας διαμαρτύρεται πως δέχεται εκβιασμούς για να δώσει χρήματα στους αντιδίκους του, κατέθεσε δε πως οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου του ζήτησαν 2.000.000 ευρώ, μέσω του δικού του δικηγόρου. Ο Αρ. Φλώρος, πάντως, εκτίει ποινή 21 ετών (επίσης πρωτόδικα) για κακουργηματική υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου, για την υπόθεση της Energa, ενώ εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη και για το πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας που είχε χρησιμοποιήσει για να αποφυλακιστεί.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Θεόδωρος Παναγόπουλος

Οι δικηγόροι του Γ. Αντωνόπουλου είναι πλέον κατηγορούμενοι πως εκβίαζαν τον Α. Φλώρο, για να μην παρασταθεί ο πελάτης τους Γ. Αντωνόπουλος, εναντίον του. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, τα χρήματα ζητήθηκαν από τον Αλ. Λυκουρέζο, με παρόντα τον Θ. Παναγόπουλο. Έχει κατατεθεί πως ο Α. Λυκουρέζος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Γ. Αντωνόπουλο, όταν ο δεύτερος έμαθε πως ζητήθηκαν χρήματα από τους αντιδίκους (στη δικογραφία υπάρχει και σχετικό e-mail, όπου ο Αντωνόπουλος διαμαρτύρεται προς τους δικηγόρους του για τα χρήματα, κάνοντας όμως λόγο για 200.000 ευρώ και όχι για εκατομμύρια…).

Κλόντιαν Λεκοτσάι

Ο φερόμενος ως αρχηγός της «Μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», ο οποία εμπλέκεται σε πολλές διαφορετικές δικογραφίες (δολοφονία Ζαφειρόπουλου, απόπειρα κατά Αντωνόπουλου , εκβίαση Φλώρου, δολοφονία Μπάκο). Κατονόμασε τον Αριστείδη Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Αντωνόπουλου, εκβιάζοντας παράλληλα τον επιχειρηματία για μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ συνομιλούσε τηλεφωνικά με τον Γ. Αντωνόπουλο, κάτι που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ. Φέρεται ως ο υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός ολόκληρου εγκληματικού δικτύου μέσα από τις φυλακές, δίνοντας οδηγίες στους στους συνεργούς του για πλήθος εγκληματικών ενεργειών. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου από τους Μπραχιμαί και Μάτα (φυγόδικος) ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο αείμνηστος δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου είναι ο μεγάλος άτυχος της υπόθεσης. Ο επιχειρηματίας καταθέτει πως μετά το ραντεβού που είχε ο Μ. Ζαφειρόπουλος με τους δικηγόρους του Γ. Αντωνόπουλου (Λυκουρέζο και Θ. Παναγόπουλο), του μετέφερε πως οι αντίδικοι ζητούν δύο εκατομμύρια ευρώ. Ενώ όμως δεν φαίνεται να υπήρξε από μεριάς του Μ. Ζαφειρόπουλου οποιαδήποτε παρανομία, δέχτηκε δολοφονική επίθεση μέσα στο γραφείο του, τον Οκτώβριο του 2017 από τους Μπραχιμάι και Μάτα, «για να φύγει το μήνυμα», όπως είπαν οι Αλβανοί σε συνεργάτη του, το οποίο είχε σχέση με χρήματα του Αρ. Φλώρου στην Κύπρο. Εάν τα χρήματα που ζητούσαν οι Αλβανοί κατηγορούμενοι, και τα χρήματα που φέρονται να ζήτησαν οι δικηγόροι από τον Αρ. Φλώρο σχετίζονται μεταξύ τους μένει να αποδειχθεί από την ανακριτική έρευνα…

Ηλίας Αναγνωστόπουλος

Ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Αθηνών είναι ο έτερος δικηγόρους του Α. Φλώρου, οι εξελίξεις όμως στην υπόθεση τον κατέστησαν από συνήγορο υπεράσπισης μάρτυρα κατηγορίας. Κατέθεσε στον ανακριτή αλλά και στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπου ανέφερε πως ο αείμνηστος συνάδελφος του του μετέφερε πως οι αντίδικοι τους ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον πελάτη της για να μην παρασταθούν εναντίον του «Mr Energa».

Θέμης Σοφός

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ ήταν ο τρίτος δικηγόρος του Γιώργου Αντωνόπουλου και είχε την άποψη πως δεν πρέπει ο πελάτης του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οργάνωσε συνάντηση μεταξύ Αντωνόπουλου και Φλώρου στον Κορυδαλλό, όπου «οι δύο άντρες έδωσαν τα χέρια», όπως λέει. Κατέθεσε στις 5/4 στη δίκη για την δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, πως όταν πληροφορήθηκε πως υπάρχει εκβιασμός, πήρε τηλέφωνο τον Αντωνόπουλο ο οποίος «έπεσε από τα σύννεφα» όταν έμαθε για τα χρήματα. Προσέθεσε, μάλιστα, πως υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Λυκουρέζου – Αντωνόπουλου, όταν ο δεύτερος έμαθε πως ζητήθηκαν χρήματα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δείτε επίσης:

Φόβοι για serial killer στην Κύπρο: Ενδείξεις για περισσότερα πτώματα στο μεταλλείο

Ματωμένο Πάσχα στη Σρι Λάνκα: Εκατοντάδες νεκροί από εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ