Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Οκτώ οι εκρήξεις και απαγόρευση κυκλοφορίας – Βίντεο από την έκρηξη στην εκκλησία


Και όγδοη επίθεση σημειώθηκε στη Σρι Λάνκα, που επλήγη από ένα κύμα επιθέσεων με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 158 ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κολόμπο.

To υπουργείο Άμυνας της Σρι Λάνκα επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων. Ματωμένο Πάσχα στη Σρι Λάνκα! Πάνω από 100 οι νεκροί από τις…

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο που δεν προσδιορίστηκε, στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο του Κολόμπο, ανέφεραν οι αρχές. Εκκλησίες και ξενοδοχεία επλήγησαν σήμερα στο Κολόμπο και σε δύο άλλες πόλεις της Σρι Λάνκα.

Στο μεταξύ ένα βίντεο από την έκρηξη σε μια από τις εκκλησίες στη Σρι Λάνκα βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω των social media. Η λήξη έγινε έξω από την εκκλησία στη Σρι Λάνκα χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιά από τις τρεις ήταν, και όπως φαίνεται στο βίντεο πυκνός καπνός καλύπτει το κτίριο, ενώ τα αυτοκίνητα σταματούν για να δουν τι έχει συμβεί.Τους 158 έχουν φτάσει οι νεκροί

Η τραγωδία στη Σρι Λάνκα δεν έχει τέλος μετά την επίθεση στις εκκλησίες και στα ξενοδοχεία την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών. Το μακελειό ξεκίνησε ύστερα από δυο εκρήξεις που σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Ο πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ