Οι πιο εύκολοι τρόποι να απαλλαγείτε από ένα σπυράκι


Ο χειρότερος τρόπος; Να ακουμπήσετε τα δάχτυλα και να πιέσετε!
Ωχ, ένα σπυρί. Τι κάνουμε τώρα; Αυτά τα ενοχλητικά και πολλές φορές επώδυνα σπυράκια, που προβάλλουν μέσα σε μια νύχτα -από το πουθενά- και η μόνη σας αγωνία είναι πώς θα τα κάνετε να φύγουν μια ώρα αρχύτερα είναι μια φυσιολογική, καθημερινή κατάσταση του δέρματος που προκύπτει συνήθως από μόλυνση ή/και έντονο στρες. Το δέρμα, προσπαθώντας να αμυνθεί στην απειλή, παράγει μεγαλύτερη ποσότητα ελαίων ώστε να παγιδεύσει τα βακτήρια και αυτό οδηγεί σε σπυρί. Με πύον.

Θεμελιώδης και απαράβατος κανόνας: Μην απλώσετε χέρι πάνω του, επειδή κινδυνεύετε από ευρύτερη μόλυνση της περιοχής, που μπορεί να απαιτήσει βαριά φαρμακευτική αντιμετώπιση, με το πρήξιμο και τον πόνο να διαρκούν πάνω από μια εβδομάδα!

Εδώ είναι οι ασφαλέστερες φυσικές οδηγίες «πρώτων βοηθειών», που μπορεί να σας απαλλάξουν από το σπυράκι σας μέσα σε λίγα λεπτά. Και εντελώς ανώδυνα:

#1: Πάγος. Για ένα σπυράκι που δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε έκρηξη πύου και υποβόσκει μέσα στο δέρμα, ο πάγος μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να οδηγήσει τους αδένες να ελαττώσουν την παραγωγή σμήγματος.

Τυλίξτε μερικά παγάκια σε ένα κομμάτι πανί και κρατήστε στην περιοχή για ένα λεπτό. Αφήστε να καλμάρει το δέρμα από το σοκ και επαναλάβετε άλλες τρεις έως πέντε φορές.

#2: Λεμόνι. Το ήπιο κιτρικό οξύ θα λειτουργήσει ως αντισηπτικό και θα σκοτώσει τα βακτηρίδια στην κορυφή του αδένα και θα κατευνάσει το οίδημα.

Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, αποστειρωμένο βαμβάκι που θα έχετε βουτήξει σε χυμό λεμονιού, εφαρμόστε για δυο λεπτά στην πληγείσα περιοχή.

#3: Μέλι. Ως φυσικό αντισηπτικό, το μέλι συμβάλλει στον καθαρισμό της περιοχής και στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.
Εφαρμόστε λίγο μέλι πάνω στο σπυράκι, μετά τον πάγκο και τη θεραπεία με το λεμόνι.

#4: Ατμός. Αν δεν έχετε ακόμη τα αποτελέσματα που θέλατε, τοποθετήστε το πρόσωπό σας σκεπασμένο με μια πετσέτα πάνω από ένα μπολ με βραστό νερό και μείνετε έτσι για 30”. Πάρτε αέρα και επαναλάβετε για άλλες τρεις έως έξι φορές. Ο εγκλωβισμένος πόρος θα υποχρεωθεί να ανοίξει και στην επόμενη φάση (30 έως 60 λεπτά), θα απελευθερωθεί από το πύον.

Αμέσως μετά, ακολουθήστε τα βήματα 2 και 3: ταμπονάρετε την περιοχή με βαμβάκι εμποτισμένο σε λεμόνι, και μόλις στεγνώσει απλώστε το μέλι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ