Κύπρος: Αυτός είναι ο Ορέστης και η σατανική του δράση – Οι φρικιαστικοί διάλογοι με συγγενείς θυμάτων του (pics)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για τη δράση του Ορέστη και η Κύπρος παρακολουθεί με κομμένη σοκαρισμένη όλα όσα έρχονται στο φως τις τελευταίες ώρες

Μια μητέρα από τις Φιλιππίνες προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Ορέστη προκειμένου να μάθει τι συμβαίνει με την κόρη που η Κύπρος ήταν ο τόπος διαμονής και είχε πέσει θύμα του.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ3

Την απέλπιδα προσπάθειά της να μιλήσει μαζί του για να μάθει τι συνέβη στην κόρη της, περιέγραψε στον Reporter η μητέρα μία από τις ελλείπουσες γυναίκες, της Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ1

Όπως αποκάλυψε το Σάββατο (20.04.2019) ο Reporter, το προφίλ «Ορέστης» έστελνε μηνύματα σε φίλη της Maricar και της έλεγε πως είχε πληροφορίες γι’ αυτήν, προσπαθώντας να τη δελεάσει να συναντηθεί μόνη μαζί του, κάτι που η κοπέλα αρνήθηκε να κάνει, φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα. Ακριβώς λόγω αυτών των μηνυμάτων, η μητέρα της ελλείπουσας επικοινώνησε μαζί του.

ypoloxagos_in2

Ωστόσο, όπως περιέγραψε η μητέρα, ο «Ορέστης» ήταν αρνητικός και δεν ήθελε να συζητήσει μαζί της για την κόρη της, παρόλο που επανειλημμένως είχε πει στην φίλη της Maricar πως ήξερε πράγματα και ήθελε να της δώσει πληροφορίες. Ήθελε να μιλήσει μόνο στη φίλη της.Το παράξενο sms

Κατά την επικοινωνία του Reporter τόσο με την φίλη της Maricar όσο και τη μητέρα της, αμφότερες μας επιβεβαίωσαν ένα ιδιαίτερα αλλόκοτο περιστατικό. Η φίλη της ελλείπουσας έλαβε ένα sms, λίγο μετά την εξαφάνισή της, από το τηλέφωνο της Maricar.

ypoloxagos_in

Το μήνυμα, ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα παράξενο. Η Maricar και η φίλη της μιλούσαν πάντοτε μεταξύ τους στην τοπική τους διάλεκτο, ωστόσο το μήνυμα ήταν γραμμένο στην εθνική γλώσσα των Φιλιππίνων, την οποία δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ μεταξύ τους. Ήταν, επίσης, συντακτικά λανθασμένο, με αποτέλεσμα να την κάνει να πιστέψει πως ήταν μεταφρασμένο στο google translate και δεν είχε γραφτεί από φυσικό ομιλητή.

ypoloxagos_in3

Στο μυστήριο μήνυμα αναφερόταν πως θα πάει στη Λήδρας στη Λευκωσία (σ.σ. για να περάσει στα κατεχόμενα) και αισθάνεται πολύ άσχημα, ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν» σε δεύτερο μήνυμα, χωρίς να ξεκαθαρίζεται οτιδήποτε.

ypoloxagos_in4

Και οι δύο γυναίκες είναι πεπεισμένες ότι το παράξενο αυτό μήνυμα δεν το έγραψε η ίδια. Ποιος, όμως, το έγραψε;

Η τελευταία φορά που μίλησε στη Maricar η μητέρα της ήταν στις 11 Δεκεμβρίου. Της είπε ότι ήταν τα γενέθλια κάποιου φίλου της και θα τα γιόρταζαν όλοι μαζί στον Στρόβολο.

Θέλει να μάθει τι της συνέβη

Η μητέρα της Maricar ζει με την αγωνία για το τι συνέβη στην κόρη της. Τα λόγια της στον Reporter ήταν σπαρακτικά: «Θα αποδεχθώ ό,τι κι αν έγινε, φτάνει να μάθω αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Εύχομαι να είναι ζωντανή, όμως και να μην είναι θα το αποδεχθώ», μας είπε κλαίγοντας.

kypros04

Γνωρίζει, ωστόσο, πως υπάρχει ενδεχόμενο η Maricar να είναι νεκρή, καθώς έχει κληθεί από την Αστυνομία να δώσει δείγμα DNA, μετά την ανεύρεση της σορού της Marry Rose.Μέσα από τους 10+1 εξαφανισμένους ψάχνουν το χρονικό της δράσης του serial killer

Σε θεληματική του κατάθεση ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες. Η άτυχη γυναίκα εξαφανίστηκε από την κατοικία της στην Αγλαντζιά στις 21 Ιουλίου 2018.

Δεδομένου ότι η Marry Rose, στην οποία ανήκει η πρώτη σορός που ανευρέθηκε, μαζί με το κοριτσάκι της δηλώθηκαν ως ελλείπουσες στις 5 Μαΐου 2018, συνάγεται, βάσει των ημερομηνιών εξαφάνισης, ότι ο φόνος της Arian διαπράχθηκε μετά από τη δολοφονία μητέρας και κόρης.

2_SYNOMILIA_ORESTH_ME_FILH_THYMATOS

Σημειώνεται ότι η ταυτοποίηση της σορού που ανασύρθηκε χθες από το φρεάτιο στο Μιτσερό, αναμένεται να προκύψει από είτε από τη νεκροτομή, είτε από τις εξετάσεις DNA.

Ο 35χρονος που τελεί υπό κράτηση έχει ομολογήσει τη δολοφονία των δύο γυναικών, καθώς και αυτήν της εξάχρονης Sierra, η σορός της οποίας συνεχίζει να αναζητείται στην περιοχή Ξυλιάτου, όπου ο ύποπτος υπέδειξε ότι την έριξε σε λίμνη.

kypros02

Μετά την ομολογία του 35χρονου ως προς την ταυτότητα των δύο σορών, στη λίστα των ελλειπόντων προσώπων των τελευταίων χρόνων παραμένουν οκτώ άτομα, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, για τα οποία αναμένεται να αναζητηθούν απαντήσεις όταν ανασυρθούν και τα υπόλοιπα πτώματα από το φρεάτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη μεταξύ όλων των υπευθύνων των ΤΑΕ και των αστυνομικών διευθύνσεων, ούτως ώστε να τεθεί στο μικροσκόπιο ο κατάλογος των εξαφανισμένων προσώπων και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Στην λίστα των ελλειπόντων προσώπων παραμένουν οι ακόλουθοι:

Η 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Η 16χρονη Yianitca Dineva από τη Βουλγαρία, που χάθηκε στη Λεμεσό στις 19 Ιουνίου 2018.

Ο 17χρονος Bazar Sharif, που χάθηκε στη Λάρνακα στις 9 Αυγούστου του 2018.

Ο 28χρονος Υοrdan Alekov Kirilov από τη Βουλγαρία, που χάθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018.


Η 72χρονη Valerie Potts από το Ηνωμένο Βασίλειο, που χάθηκε στην Πάφο την 1η Δεκεμβρίου 2018

Η 22χρονη Apdi Asho από τη Σομαλία, που χάθηκε στην Κοφίνου τον Δεκέμβριο του 2018.

Η 17χρονη Mona Jabiri από τη Σομαλία, που χάθηκε στη Λάρνακα στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Ο 17χρονος Siros Panga από το Κόνγκο, που χάθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2019 στη Λευκωσία.

Στο σπίτι πρώην Βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας εργαζόταν το 2ο θύμα του Ορέστη

Το δεύτερο θύμα του Ορέστη, η Arian Palanas Lozano, 28 ετών από τις Φιλιππίνες εργαζόταν στο σπίτι πρώην γυναίκας Βοηθού Αρχηγού στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Μάλιστα φαίνεται -όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Διάλογος που έφερε στο φως την υπόθεση- πως η εργοδότρια της μετά και την εξαφάνιση της κατηγγειλε την υπόθεση σε Αστυνομικό Σταθμού. Η ιδιά μάλιστα είχε επισημάνει στις Αρχές πως ανησυχούσε για την ζωή της.

Η ατυχή 28χρονη πριν χαθούν τα ίχνη της είχε πει στην εργοδότρια της πως θα πήγαινε για μερικές μέρες σε χωριο της Επαρχίας Λεμεσού. Θυμίζουμε πως τα ίχνη της χάθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2018.Την έπνιξε αφού έκαναν έρωτα

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης κύριο Γιωρκάτζη, ο ύποπτος παραδέχτηκε και το φόνο της γυναίκας που εντοπίστηκε χθες στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Όπως κατέθεσε ο «Ορέστης» χθες, την έπνιξε ενώ έκαναν σεξ. Συγκεκριμένα όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο ο «Ορέστης» προέβη σε θεληματική κατάθεση χθες αναφέροντας πως γνώρισε την Arian περί τα τέλη Ιουλίου. Όπως κατέθεσε, την μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν σεξ, την έπνιξε και αργότερα την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Όπως κατέθεσε τη γνώρισε μέσω του site γνωριμιών Badoo. Με ειδικό εξοπλισμό οι έρευνες στο φρεάτιο

Ενα ειδικό μηχάνημα έφεραν για τις έρευνες στο Μιτσερό. Πρόκειται για μια ειδική κάμερα που μπορεί να φτάσει μέχρι και 300 μέτρα βάθος και οι αρχές ελπίζουν ότι θα βοηθήσει να ερευνηθεί όσο γίνεται καλύτερα το φρεάτιο της φρίκης που εικάζεται ότι περιέχει και άλλα πτωματα.

Πηγή: www.reporter.com.cy , www.cyprustimes.com

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ