Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ…


Πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2018/19 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ

Τριαντατέσσερα ολόκληρα χρόνια- και αριθμητικώς, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: 34. Την τελευταία φορά που συνέβη, πρωθυπουργός στην Ελλάδα ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή.

Η ιστορία έγραφε «ΠΑΟΚ, πρωταθλητής Ελλάδος 1985» και ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί τότε πως θα χρειαζόταν να περάσουν 12.361 μέρες για να έρθει ξανά αυτή η στιγμή.

Ημέρες δύσκολες, ημέρες υπομονής, χρόνια αναμονής. Όσο ο χρόνος μεγάλωνε, η φλόγα φούντωνε και η επιθυμία γινόταν κάψα…

Ο σύλλογος πέρασε μυριάδες τρικυμίες, με τις διάφορες διοικήσεις που ανέλαβαν το τιμόνι του (Βουλινός, Μπατατούδης κ.α.) να τον πληγώνουν ανεπανόρθωτα.

Μέχρι που…

Μέχρι που μεγαλομέτοχος του συλλόγου έγινε ο Ιβάν Σαββίδης και, αυτομάτως, ο ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο. Μετά από μια «αναγνωριστική» διετία, ο Δικέφαλος άρχισε ν’ ανεβαίνει δυο-δυο τα ποδοσφαιρικά σκαλιά, και μεταμορφώθηκε από εν δυνάμει πρωταθλητής σε άμεσο ανταγωνιστή κι από σήμερα σε αδιαμφισβήτητο κάτοχο του θρόνου.

Η ξηρασία έλαβε τέλος! Το τελευταίο σφύριγμα κόντρα στον Λεβαδειακό, φέρνει ξανά τον ΠΑΟΚ στο Νο 1 ολόκληρης της Ελλάδας.

Μάλιστα το επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο εκκωφαντικό, καθώς ο ΠΑΟΚ κατακτά όπως όλα δείχνουν αήττητος το πρωτάθλημα, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία ακόμα φορά στα μέρη μας (Παναθηναϊκός, 1963-1964).

Πέραν τούτου, όμως, αυτή η κατάκτηση του τίτλου είναι ξεχωριστής σημασίας και για έναν άλλο λόγο: μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, φέτος ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να γευτεί το νέκταρ του απόλυτου θριάμβου. Δύο σεζόν, δύο διαφορετικοί πρωταθλητές- κάτι το οποίο είναι η επιτομή της ποδοσφαιρικής κανονικότητας στην Ευρώπη, ωστόσο σε μας αποτελούσε σχεδόν παρανοϊκή σκέψη και σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, η σημερινή μέρα συνιστά σφιχταγκάλιασμα με την Ιστορία. Τα 34 χρόνια αναμονής λαμβάνουν τέλος και η Θεσσαλονίκη «καίγεται» με φωτιές ασπρόμαυρης απόχρωσης.

Εκείνο που μέχρι πριν μια σκάρτη τριετία έμοιαζε γι’ αυτούς με ευσεβή πόθο, έναν ιδιόμορφο “Careless Whisper” ειπωμένο από τα χείλη ανθρώπων που έχουν προλάβει τις βάτες και την περμανάντ, σήμερα μεταμορφώνεται σε ατέρμονη κραυγή που ακούγεται από άκρη σ’ άκρη στην Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχουν φίλοι του Δικεφάλου:

ΠΑΟΚ, ο νέος βασιλιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η νύχτα έγινε… μέρα στο γήπεδο της Τούμπας με το σφύριγμα της λήξης στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, με χιλιάδες πυρσούς να ανάβουν και τον κόσμο του ΠΑΟΚ να αποθεώνει τους νέους πρωταθλητές.

Με το εμφατικό 5-0 επί του Λεβαδειακού, ο ΠΑΟΚ επισφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην Τούμπα επικράτησε πανικός με το τέλος της αναμέτρησης.

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου, άναψαν χιλιάδες πυρσούς και η Τούμπα πήρε… φωτιά, με τον κόσμο που βρίσκεται στην κερκίδα να αποθεώνει τους παίκτες της ομάδας και να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου μετά από 34 χρόνια.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Ατελείωτο πάρτι στα αποδυτήρια του πρωταθλητή ΠΑΟΚ

Ατελείωτο πάρτι στα αποδυτήρια του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (vid)

Ανεπανάληπτες στιγμές ζουν στον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες να στήνουν το δικό τους πάρτι στα αποδυτήρια της ομάδας για το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ είναι και με τη βούλα πρωταθλητής Ελλάδας, με τον κόσμο να ξεσπάει στο τέλος της αναμέτρησης.

Το πάρτι μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι τα… έσπασαν υπό τους ήχους του “We are the Champions”, περιμένοντας τη στιγμή που θα σηκώσουν το τρόπαιο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Πηγή φωτογραφίας/video: sdna.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ