Μαξίμου: Μετά το Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κατά του επιδόματος ανεργίας


Νέα σφοδρά πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει η κυβέρνηση, με αφορμή δηλώσεις τόσο του προέδρου της ΝΔ όσο και στελεχών του κόμματος σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα ανεργίας.

Την ώρα που οι πολίτες περιμένουν το δώρο του Πάσχα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το πάνελ του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου στην Λευκωσία δήλωσε ευθέως πως τα «δώρα» θα κοπούν.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Κώστας Δέρβος που προχώρησε ακόμα παραπάνω αμφισβητώντας και το επίδομα ανεργίας, με το επιχείρημα ότι… ενισχύει την αντιπαραγωγικότητα.

«Πολλές φορές ήταν προτιμότερο να επιδοτείται η ανεργία παρά η εργασία και για αυτό εκατοντάδες χιλιάδες νέοι παραμένουν άνεργοι περιμένοντας ένα επίδομα ανεργίας για να ζήσουν παίρνοντας 100 και 200 ευρώ από τις γιαγιάδες και παππούδες για να τα βγάλουν πέρα. Οι νέοι προτιμούν να μην εργαστούν διότι υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας και γίνεται πιο θελκτική η κατάσταση αυτή με τα επιδόματα ανεργίας παρά να μπουν σε μια εργασία. Καλύτερα θα ήταν να επιδοτείται η εργασία», δήλωσε ο κ. Δέρβος.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση, με το Μέγαρο Μαξίμου να εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί “ελεημοσύνη” και “πελατειακά”, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας», αναφέρει η Ηρώδου Αττικού και προσθέτει: «Ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά.

Υ.Γ. Επειδή η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για διαστρέβλωση, ας δουν οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», σημειώνει η κυβέρνηση και παραθέτει το παρακάτω βίντεο:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ