Ένταση κατά την απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου σύμφωνα με πληροφορίες

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής φέρεται να ζήτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντάς ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι το κατώφλι του ανακριτή πέρασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Ο γνωστός ποινικολόγος συνοδευόταν από αστυνομικούς και βγήκε από το ασανσέρ του 7ου ορόφου του Εφετείου χαμογελαστός κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο.

Η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει ενώ έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν εκτός από τους συνεργάτες και τα δυο παιδιά του από τον πρώτο του γάμο καθώς και η σύντροφος του Νατάσσα Καλογρίδη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή και ο δεύτερος δικηγόρος, επίσης, κατηγορούμενος στην υπόθεση. Τον κατηγορούμενο περίμενε η οικογένεια και οι συνεργάτες του.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο δικηγόροι στα απολογητικά τους, υπομνήματα αρνούνται τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρας εκβίασης. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται να μιλά για «σκευωρία» σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ουδέποτε επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους και σε καμία περίπτωση δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές. Επίσης, φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά ότι ζήτησε δυο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του και πλέον, προφυλακισμένος δικηγόρος.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος δικηγόρος υποστηρίζει ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «υπέρκοριός» της αστυνομίας δεν αναφέρεται το όνομα του υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ ,σύμφωνα με την κατηγορία, φερεται ως μέλος της Οργάνωσης από το 2014. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως στην δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία.

Μετά το τέλος των απολογιών των κατηγορουμένων δικηγόρων ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, δηλαδή για την προφυλάκιση τους ή όχι.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ