Πούτιν: Ο Τραμπ δεν ακούει μόνο τον εαυτό του, ακούει και μένα – Τι είπε για Κασόγκι

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε την Πέμπτη (18/10) ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ τον ακούει και επιθυμεί να βελτιώσει τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις παρά την περίπλοκη πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μίλησε σε ένα φόρουμ στο Σότσι, έδωσε αυτήν την απάντηση όταν ρωτήθηκε εάν συμφωνεί με την άποψη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ακούει μονάχα τον εαυτό του.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είπε πως πιστεύει ότι ο μεγιστάνας θέλει να αποκαταστήσει τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αλήθεια πως ο Ντόναλντ Τραμπ ακούει μονάχα τον εαυτό του.

«Ενδεχομένως να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε κάποιον άλλο, όμως σε αυτήν την περίπτωση εκείνος ευθύνεται. Εγώ έχω απόλυτα φυσιολογικό και επαγγελματικό διάλογο με εκείνον και φυσικά με ακούει. Βλέπω ότι αντιδράει στα επιχειρήματα του συνομιλητή του» σημείωσε ο Πούτιν.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, είναι φυσιολογικό να διαφωνούν για πολλά πράγματα κρίνοντας πως αυτό γίνεται στις συζητήσεις με ξένους ηγέτες.

Πούτιν: Η Ουάσιγκτον φέρει μια «κάποια ευθύνη» στην εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ φέρουν μια «κάποια ευθύνη» στην εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας.

«Εξ όσων γνωρίζω, ο αγνοούμενος δημοσιογράφος διέμενε στις ΗΠΑ. Υπό αυτήν την έννοια, σίγουρα, οι ΗΠΑ φέρουν μια κάποια ευθύνη για ό,τι του συνέβη» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, σε ομιλία που εκφώνησε σε ένα φόρουμ στο Σότσι.

Για τον πρόεδρο της Ρωσίας, η Μόσχα «δεν μπορεί να αρχίσει να επιδεινώνει τις σχέσεις της» με τη Σαουδική Αραβία την ώρα που «δεν γνωρίζουμε τί πραγματικά συνέβη».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here