10 σούπερ ιδέες για αερόβια άσκηση


Τα ψυχολογικά και σωματικά οφέλη της αερόβιας είναι μπόλικα. 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα βοηθούν στον έλεγχο του βάρους και μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Επίσης βελτιώνουν τη διάθεση και μας κάνουν ευτυχισμένους, ενώ συμβάλουν στην μακροζωία.

Αν όταν ακούτε αερόβια έρχεται στο μυαλό σας ο διάδρομος στο γυμναστήριο και κατσουφιάζετε, τότε σκάστε ένα χαμογελάκι μιας και οι παρακάτω εναλλακτικές είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσες.

Σχοινάκι

Το κακό είναι πως απαιτεί εξάσκηση για να μην σαβουριαστείτε. Το καλό είναι ότι με το που θα το μάθετε έχετε ανοίξει το δρόμο για την πιο εύκολη μορφή αερόβιας, η οποία μπορεί να γίνει οπουδήποτε και χωρά παντού (τσάντα, βαλίτσα, μπακπακ, σακούλα σούπερ μάρκετ).

Κολύμβηση

Η κολύμβηση εκτός από το ότι τονώνει το σώμα, αποτελεί μια εξαιρετική μορφή αερόβιας άσκησης (χωρίς όμως τη βαρεμάρα του διαδρόμου) και αποκατάστασης τραυματισμών. Για την ακρίβεια, έχει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με την προπόνηση στο γυμναστήριο, με τη διαφορά ότι αφ’ ενός δεν ιδρώνετε αφ’ ετέρου βρίσκεστε σε σαφώς πιο όμορφο περιβάλλον.

Indoor Cycling

Τα ομαδικά προγράμματα spinning ή ποδηλασίας στο γυμναστήριο μπορεί να περιλαμβάνουν ένα αερόβιο μηχάνημα το οποίο προκαλεί σε αρκετούς πλήξη (το στατικό ποδήλατο), όμως το συνδυάζουν με ένα έντονο πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης, συνοδεία «ανεβαστικής» μουσικής και μεγάλης ποικιλίας κινήσεων του σώματος.

Ομαδικά αθλήματα

Όλα τα ομαδικά αθλήματα έχουν κάποια πλεονεκτήματα που δεν τα βρίσκουμε στο γυμναστήριο ή στο τρέξιμο, όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, ο κοινός στόχος, το κίνητρο της νίκης κ.α. Ψαχτείτε λοιπόν για μπάσκετ, τένις, 5Χ5 και οτιδήποτε άλλο σας κάνει κέφι.

Χορός

Σε σχολή, στο σπίτι με λίστα από Spotify, στο γυμναστήριο σε κάποιο ομαδικό τύπου Zumba. Ο χορός είναι μία από τις πλέον απολαυστικές μορφές αερόβιας άσκησης, αφού συνδυάζει τη συνεχόμενη κίνηση σε όλο το σώμα με την ικανοποίηση του να μαθαίνεις κάτι το οποίο θα σε αποτρέψει από το να χορεύεις άβολα κάθε φορά στα πάρτι.

Μποξ

Εντάξει, μην περιμένετε να γίνετε και Ρόκι, θα το πάτε χαλαρά και θα μάθετε τις σωστές κινήσεις ποδιών/χεριών για να μπορέσετε να αμυνθείτε αν ω μη γέννητω συμβεί κάτι. Ανεξαρτήτως αυτού πάντως, περίπου 30 λεπτά προπόνησης μποξ «καίνε» μέχρι και 400 θερμίδες.

Τραμπολίνο

Η απόλυτη χαρά του παιδιού – και του μεγάλου. Αγοράστε ένα μικρό για το σπίτι ή συμμετέχετε σε κάποιο ομαδικό μάθημα σε γυμναστήριο, το οποίο χρησιμοποιεί το «πάνω κάτω» στο τραμπολίνο σε συνδυασμό με μουσική και συγκεκριμένες ασκήσεις για μια ευχάριστη αερόβια προπόνηση.

Πεζοπορία

Σας αρέσει η φύση; Ο καιρός ενδείκνυται για να πάρετε το τσαντάκι σας στον ώμο, νεράκι και αθλητικά παπούτσια και να περπατήσετε είστε σε κάποιο ωραίο πάρκο/άλσος, είτε σε κάποιο κοντινό βουνό βλ. Πάρνηθα/Πεντέλη. Και το μυαλό σας καθαρίσει και αερόβια θα κάνετε και θα πάρετε και καθαρό οξυγόνο.

Χούλα Χουπ

Παλιμπαίδισμός νούμερο δύο. Μην ανησυχείτε, πλέον τα χούλα χουπ βγαίνουν και σε ενήλικο μέγεθος γιατί ποτέ δεν είναι αργά να λικνίσετε τους γοφούς σας στον ρυθμό και να κάψετε σχετικά εύκολα μερικές θερμίδες παραπάνω.

Σκαλοπάτια

Εξαιρετικός και προσβάσιμος τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας παλμό και να ιδρώσετε τσακ μπαμ. Τα σκαλοπάτια στην πολυκατοικία ή τη δουλειά, τα σκαλοπάτια σε κάποιο άλσος ή τα σκαλοπάτια στον Λυκαβηττό; Εσείς αποφασίζετε, όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ