Τα 3 πιο άπληστα ζώδια


Η απληστία είναι ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Μην κοιτάς που σήμερα το να ζητάς «κι άλλο κι άλλο» είναι σχεδόν συνώνυμο της επιτυχίας. Τα παλιά τα χρόνια αυτούς που δεν είχαν μέτρο και τα ήθελαν όλα για πάρτη τους, τους τιμωρούσαν.

Αλλά η απληστία δεν έχει να κάνει μόνο με τα υλικά αγαθά. Κάποιος μπορεί να αφαιμάξει συναισθηματικά, να αξιώνει όλο το ενδιαφέρον του κόσμου, που κι αυτό αν το σκεφτείς, είναι από εξοργιστικό έως και αξιέπαινο.

Ποια είναι τα ζώδια που βάζουν πάνω απ’ όλους και όλα την ικανοποίηση του «εγώ» και τον επιθυμιών τους και δεν λένε με τίποτα «φτάνει, ό,τι πήρα πήρα, ας φάει και κανένας άλλος»;

Κριός
Για να καταλάβεις το μέγεθος της απληστίας του Κριού φαντάσου την εξής εικόνα: σου ζητάει 50 ευρώ, βγάζεις το πορτοφόλι να του τα δώσεις, παίρνει το πορτοφόλι και σου αφήνει τα 50 ευρώ. Όταν διεκδικούν κάτι, δεν υπάρχει ίχνος συναισθήματος στον ορίζοντα. Οι πρώτοι της ζωδιακής ντουζίνας φημίζονται για την ανυπομονησία, το πείσμα και το αδίστακτο του χαρακτήρα τους. Θα πάρουν ό,τι και όσο θέλουν γιατί τους αξίζει, γιατί η ζωή τους χρωστάει. Κάνε στην άκρη λοιπόν. Δεν θα μπεις εσύ εμπόδιο στην καλοπέρασή του.

Λέων
Και μπορεί ο Κριός να ορέγεται πλούτη, για τον Λέοντα όμως η αληθινή ηδονή βρίσκεται στην αμέριστη προσοχή τον άλλον. Δεν θέλει την προσοχή σου, απαιτεί να έχεις μάτια ΜΟΝΟ γι’ αυτόν. Δεν ικανοποιείται αν δεν τον πάρουν στους ώμους, ζητωκραυγάσουν για χάρη του, αν δεν τον βάλουν στο κέντρο του κύκλου για να τον αποθεώσουν. Αν θεσπιζόταν ένα μόνο ζώδιο για τα μοναχοπαίδια, αυτό θα ήταν ο Λέων. Ο οποίος μάλιστα θεωρεί απόλυτα φυσιολογική αυτή την κατάσταση, δεν την κλέβει από αλλού, του ανήκει. Αλλά την αυλή του την ανταμείβει με υψηλή γενναιοδωρία, όλα κι όλα, άπληστος είναι, όχι αχάριστος.

Αιγόκερως
Το ότι ο Αιγόκερως είναι μυστήριο τρένο δεν είναι δα και κανένα κρατικό μυστικό. Ωστόσο, το είδος της απληστίας τους δεν είναι το πλέον ανιχνεύσιμο. Κινείται υπογείως το φιλόδοξο Αιγοκεράκι, το οποίο θα κάνει ό,τι περνάει από το χεράκι του- κι ακόμα παραπάνω- για να δει τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. Κι όταν λέμε «όνειρα», μην τον περάσεις για κανέναν βασικό παίκτη, θέλει να τα φορτώσει όλα και να φύγει τρέχοντας. Ο Αιγόκερως δεν έχει μάθει να μοιράζεται, ούτε να βάζει όριο στη ματαιοδοξία του. Το καλό της υπόθεσης είναι πως τα καταφέρνει όλα με σκληρή δουλειά. Ου γαρ έρχεται μόνον του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ