Σημάδια ότι είσαι πιο ωραίος απ’ όσο νομίζεις


Σπάνια σου κάνουν κομπλιμέντα για την εμφάνισή σου

Όσο περίεργο και αν ακουστεί αυτό, κομπλιμέντα για την εμφάνισή τους δέχονται κατά κανόνα οι όχι-πολύ-ωραίοι άνθρωποι. Σκέψου, ας πούμε, πότε ήταν η τελευταία φορά που είπες σε κάποιον συγκλονιστικά όμορφο «τι ωραίος που είσαι». Ποτέ, μάλλον. Οι ψυχολόγοι λένε πως αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουμε ότι κάποιος που είναι πολύ ωραίος πρώτον το ξέρει, δεν περιμένει εμάς να του το πούμε, και δεύτερον πιθανότατα έχει βαρεθεί να το ακούει μια ζωή. Οπότε, δε λέμε τίποτα.

Οι άνθρωποι σε κοιτούν συχνά με ανασηκωμένα φρύδια

Απευθύνεσαι σε κάποιον και βλέπεις τα φρύδια του να ανασηκώνονται ελαφρώς –δεν είναι ότι εξεπλάγη που του μιλάς, είναι η υποσυνείδητη αντίδραση σχεδόν κάθε ανθρώπου στα μάτια που ανοίγουν λίγο περισσότερο όταν βλέπει κάτι όμορφο.

Το duck face που όλοι μισήσαμε

Έχεις προσέξει ποτέ την κίνηση που κάνεις με τα χείλη σου (ελαφρώς ανοιγμένα, λίγο προς τα έξω) όταν μιλάς με κάποιον πολύ όμορφο; Μάλλον όχι –μέχρι τώρα. Είναι η ίδια γκριμάτσα που κάνει κάποιος κόσμος στις selfies του, το λεγόμενο duck face, μόνο που συμβαίνει υποσυνείδητα, και για κλάσματα του δευτερολέπτου. Είναι, επίσης, η υποσυνείδητη αντίδραση του μυαλού σου μπροστά σε κάποιον που θέλει να φιλήσει. Οπότε, την επόμενη φορά που θα παρατηρήσεις τα χείλη του συνομιλητή σου να κινούνται ανεπαίσθητα προς τα έξω, θα ξέρεις.

Ας μην κρατάμε αποστάσεις

Ένας άνθρωπος που σε βρίσκει ωραίο/α, υποσυνείδητα σε πλησιάζει περισσότερο την ώρα που μιλάτε. Αν οι άνθρωποι γενικώς δεν κρατούν «αποστάσεις ασφαλείας» όταν τους απευθύνεσαι, είναι πιθανότατα επειδή σε βρίσκουν ελκυστικό/η.

Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί είσαι ανασφαλής

Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε αυστηροί με τους όμορφους –θεωρούμε ότι πρέπει να το ξέρουν πως είναι όμορφοι και δεν τους πιστεύουμε όταν δηλώνουν ανασφαλείς. Μερικές φορές γίνεται ακόμα χειρότερο: Θυμώνουμε μαζί τους όταν μιλάνε για τις ανασφάλειές τους. Αν γελάει ο κόσμος, ή εισπράττεις εχθρικά βλέμματα κάθε φορά που παραπονιέσαι ότι δεν σ’ αρέσει κάτι επάνω σου, μάλλον είσαι πολύ πιο ωραίος/α απ’ ό,τι νομίζεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ