Πασχαλινά γλυκίσματα: Πώς θα μειώσεις τις συνέπειες της ζάχαρης;


Ένα από τα πλέον αγαπημένα γλυκά μεγάλων και μικρών τις ημέρες του Πάσχα είναι το σοκολατένιο αυγό το οποίο, κακά τα ψέματα, ειδικά οι ενήλικες δεν χάνουμε την ευκαιρία να γευτούμε, προκειμένου να… θυμηθούμε τα νιάτα μας, αλλά και γιατί μας ξετρελαίνει η υπέροχη σοκολατένια γεύση του.

Επειδή, όμως, πρόκειται (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) για επεξεργασμένη σοκολάτα η ζάχαρη που περιέχουν τα σοκολατένια αυγά είναι πολύ πάνω από τα κανονικά επίπεδα, κατατάσσοντάς τα στα ιδιαίτερα γλυκά και ίσως ανθυγιεινά γλυκίσματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σοκολάτα, σε μικρές ποσότητες, μπορεί να κάνει καλό στη διάθεσή μας και να μας δώσει την απαραίτητη ενέργεια, τα αποτελέσματά της όμως δεν είναι τόσο ευεργετικά μετά από διήμερη κατάχρηση.

Η αύξηση του σωματικού βάρους, οι επιπλοκές που σχετίζονται με τη ζάχαρη, οι γαστρεντερικές διαταραχές ή ακόμα και οι επιπλοκές που σχετίζονται με την περίσσεια καλίου σε άτομα με εύθραυστα νεφρά συνδέονται με τη σοκολάτα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη στην υγεία μας.

Εφόσον, όμως, υποκύψουμε στον πειρασμό και φάμε λιγάκι παραπάνω σοκολατένιο αυγό, ας δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες που θα έχει η υπερβολική ζάχαρη στον οργανισμό μας:

Απομακρύνετε τη σοκολάτα
Εάν πιστεύετε ότι ένα μικρό αυγό σοκολάτας δεν μπορεί να κάνει ιδιαίτερη… ζημιά στην υγεία, αλλά και τη σιλουέτα μας κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο καλό θα είναι να… εξαφανίσετε τον πειρασμό από το οπτικό σας πεδίο.

Ενυδατωθείτε
Η αφυδάτωση, που συχνά συνδέεται με την υπερβολική κατανάλωση (και) της σοκολάτας, είναι υπεύθυνη για κόπωση, μειωμένη εγρήγορση και αλλαγές στη διάθεση. Ωστόσο, το νερό βοηθά τα νεφρά και τα έντερα να εξαλείψουν τα απόβλητα από το σώμα, οπότε και τη ζάχαρη, ακόμα πιο εύκολα.

Ξεκουραστείτε και κινηθείτε
Η σοκολάτα του αυγού μπορεί να σας δώσει την εντύπωση ότι έχετε την απαραίτητη ενέργεια, αλλά προσέξτε την απότομη πτώση στα επίπεδα ενέργειάς σας που θα ακολουθήσει. Ένας καλός ύπνος θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αίσθηση κούρασης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάντε ένα διάλειμμα για να περπατήσετε ή να κάνετε αθλήματα. Η άσκηση απελευθερώνει φυσικές ορμόνες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε φόρμα και να διατηρήσετε την καλή διάθεσή σας και μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Υποκύψτε με… μέτρο
Εάν δεν μπορείτε με τίποτα να απαλλαγείτε από την διάθεση και την επιθυμία σας να φάτε σοκολάτα, μην το πολεμάτε έντονα, αλλά πάρτε μια ελαφριά γεύση ακουμπώντας τη σοκολάτα στην άκρη της γλώσσας σας, ίσα – ίσα για να λιώσει ελαφρά και να σας μείνει η γεύση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ