6 συνήθειες των ανθρώπων που κάνουν εύκολα φίλους


Θέλεις να κάνεις νέες γνωριμίες και παρέες; Αυτές είναι οι κινήσεις που θα σε βοηθήσουν

Σε αυτό το σημείο στη ζωή σου, το πιθανότερο είναι ότι έχεις μια κεντρική ομάδα φίλων που σε στηρίζουν και είναι δίπλα σου τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελες να διευρύνεις το κύκλο σου!

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να κάνουν φίλους αβίαστα, αλλά για πολλούς ενήλικες χρειάζεται λίγο περισσότερη δουλειά. Εμπειρογνώμονες αποκαλύπτουν τις συνήθειες των κοινωνικών ανθρώπων που κάνουν φίλους εύκολα. Διάβασε και… κάνε κουμάντο!

Παίρνουν πρωτοβουλίες αντί να περιμένουν να έρθουν οι άλλοι σε αυτούς
Είτε βρίσκεσαι σε πάρτι είτε περιμένεις σε δοκιμαστήρια, το να μιλάς στους άλλους γύρω σου εγγυάται ότι θα κάνεις τουλάχιστον μια συζήτηση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια φιλία. “Η προσέγγιση των άλλων είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για την δημιουργία νέων φιλιών”, εξηγεί ο Dr. William Chopik, ψυχολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. “Ορισμένες από τις πιο επιφανειακές σχέσεις – οι οποίες αργότερα εξελίσσονται σε πιο ουσιαστικές – αρχίζουν με ανθρώπους που μοιράζονται βασικά ενδιαφέροντα, χόμπι, απόψεις ή φιλοδοξίες. Δεν θα γίνει τίποτα αν δε μιλήσεις πρώτα στους άλλους.”

Μένουν μακριά από το τηλέφωνο τους όταν είναι με άλλους
Σίγουρα, μερικές φορές πρέπει να απαντήσεις σε μια κλήση ή σε ένα μήνυμα. Αλλά αν χρησιμοποιείς συνεχώς το τηλέφωνό σου όταν βρίσκεσαι μαζί με άλλους, δίνεις τη λάθος εντύπωση, εξηγεί η ψυχολόγος σχέσεων Dr. Karin Anderson Abrell. “Η κίνηση αυτή λέει στους άλλους στο δωμάτιο ότι δε χρειάζεται να είσαι εκει και δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον να έρθεις πιο κοντά τους”.

Είναι θετικοί
Ίσως το έχεις παρατηρήσει και εσύ: Όταν μιλάς σε κάποιον που είναι συνεχώς αρνητικός, είναι ένα είδος απενεργοποίησης και σε κάνει αυτόματα να αισθάνεσαι σαν να πρέπει να τους ανεβάσεις ψυχολογικά. “Το να είσαι θετικός είναι τεράστιας σημασίας”, λέει η Anderson Abrell. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ψεύτικη, αλλά η προσπάθεια σου για μια ζεστή, φιλική στάση μπορεί να σε πάει πολύ μακριά.

Είναι καλοί ακροατές
“Όλοι θέλουν να ακουστούν, να μοιραστούν πληροφορίες και να νιώσουν κατανοητοί από τους άλλους”, εξηγεί η ψυχίατρος Dr. Gail Saltz. Γι’αυτό, κάνε ερωτήσεις και άκουσε τις απαντήσεις.

Δοκιμάζουν νέα πράγματα μόνοι τους
Κάνοντας πράγματα μόνη σου, δείχνεις ότι είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου, ότι θέλεις να έρθεις πιο κοντά με τους άλλους (αφού δεν βρίσκεσαι σε μια γωνιά με μια φίλη σου) και ότι έχεις μια φυσική περιέργια, το οποίο είναι πολύ ελκυστικο. Είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα, λέει η Anderson Abrell.

Αυτό το είδες; Συναισθηματική νοημοσύνη: 9 σημάδια που μαρτυρούν αν έχεις το απόλυτο “όπλο”

Χαμογελούν συχνά
Είναι σημαντικότερο από ό, τι νομίζεις. Το γνήσιο χαμόγελο “έχει ένα μεταδοτικό αποτέλεσμα και κάνει τους άλλους να αισθάνονται λίγο πιο χαρούμενοι”, λέει η Saltz.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ