Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός

Την υποψηφιότητα του για το δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Ορφανός.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, ο κ. Ορφανός σημείωσε, πως πήρε την απόφαση να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του κεντρικού δήμου, διότι διαπίστωσε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη από πλευράς ηγεσίας, τονίζοντας πως θέλει να κάνει μια ευρωπαϊκή πόλη, μια Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια.

“Διαπιστώνοντας το μεγάλο κενό που υπάρχει στην πόλη από πλευράς ηγεσίας, της συνεχής αμφισβήτηση του ρόλου της Θεσσαλονίκης, την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης, τις έντονες και πολλαπλές ανάγκες των πολιτών της, αποφάσισα να αφήσω τον τιμητικό ρόλο, τον οποίο μου αναθέσατε επί δεκαετίες, της εκπροσώπησης σας στην Ελληνική Βουλή”, δήλωσε σε ένα μήνυμα του προς του Θεσσαλονικείς, με το οποίο ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου.

Στη συνέχεια ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε και στο αν μίλησε με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για το αν θα κάνει πίσω σε περίπτωση που το κόμμα του ζητήσει να κάνει πίσω για το καλό της παράταξης.

“Μίλησα με το κόμμα. Αυτό που έχω σχεδιάζει δεν αλλάζει με κανένα τρόπο”, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά το αν είχε επαφή με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο οποίος δέχθηκε πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είπε πως δεν ήρθαν σε επαφή και ούτε έχουν μιλήσει, δηλώνοντας πως “είναι πολύ καλός μου φίλος”.

Σχολιάζοντας το έργο του σημερινού δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσε πως είχε καλές προθέσεις αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς όπως είπε η έλλειψη έργου είναι εμφανής στην πόλη.

“Η πρώτη τετραετία είχε ένα όραμα, η δεύτερη τετραετία είναι κενή έργων και πιστεύω ότι αυτό το αισθάνεται ο μέσος πολίτης και είναι ένα από τα στοιχεία που με ώθησαν σε αυτή την υποψηφιότητα”, τόνισε ο Γιώργος Ορφανός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here