Τι περιποίηση χρειάζεται ένα ανομοιογενές μούσι


Κανόνας πρώτος: Οι τρίχες στο πρόσωπο μεγαλώνουν διαφορετικά σε σχέση με τα μαλλιά, που μακραίνουν διαρκώς χωρίς να σταματούν σε κάποιο σημείο.

Κανόνας δεύτερος: Δεν μπορείς να μακρύνεις πιο γρήγορα τις τρίχες στο πρόσωπο, αλλά μπορείς να τις κάνεις να φαίνονται πιο πυκνές.

Κανόνας τρίτος: Τρεις είναι οι παράγοντες που δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τα μούσια κάποιου μακραίνουν γρήγορα: το χρώμα -οι σκουρόχρωμες τρίχες φαίνονται πιο πυκνές-, η διάμετρος -οι χοντρές τρίχες επίσης συγκριτικά με τις λεπτές-, η πυκνότητα -τα πυκνά γένια γεμίζουν πιο γρήγορα το πρόσωπο, δεν μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Κανόνας τέταρτος και τελευταίος: Η πεποίθηση ότι όσο πιο συχνά τις ξυρίζεις τόσο πιο πολύ θα μεγαλώνουν είναι μύθος και δεν έχει επαληθευθεί επιστημονικά.

Αφού ξεδιαλύναμε κάπως τα πράγματα στο μυαλό σου σχετικά με το τι ισχύει για το μάκρος και την πυκνότητα της γενειάδας, πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις στην περίπτωση που έχεις ανομοιογενές μούσι. Ακολουθούν συμβουλές και κόλπα για να γεμίσεις τα κενά και να κάνεις τη γενειάδα σου να φαίνεται πιο πυκνή και ομοιόμορφη.

Άφησε τα γένια σου να μεγαλώσουν
Όπως προαναφέραμε, ξυρίζοντας συνεχώς τα γένια σου για να μεγαλώσουν, θα κάνεις μία τρύπα στο νερό. Μούσι θα αποκτήσεις μόνο αν το αφήσεις να μεγαλώσει. Ξεφορτώσου λοιπόν το ξυραφάκι και άσε τις τρίχες στην ησυχία τους για περίπου ένα μήνα. Συνήθως, μέσα σε τέσσερις περίπου εβδομάδες τουλάχιστον, τα περισσότερα γένια αρχίζουν να ενώνονται και να αποκτούν σταδιακά ένα ομοιόμορφο σχήμα.

Μην αμελείς το σχήμα τους
Μην βιαστείς να καταχωνιάσεις στο βάθος του ντουλαπιού το trimmer, μιας και για να οριοθετήσεις το σχήμα της γενειάδας σου σε λαιμό και μάγουλα θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι στο λαιμό η τριχοφυΐα απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ’ ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Έχε κι αυτό κατά νου, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, πρέπει να δίνεις και το σωστό σχήμα στο μούσι σου. Δηλαδή, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, προτίμησε ένα τετράγωνο σβήσιμο , ενώ στην περίπτωση που έχεις έντονες γωνίες, καλό θα ήταν να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πιο στρογγυλεμένο σβήσιμο.

Σουλούπωσε το μάκρος τους

Για να το πετύχεις χρησιμοποίησε καλύτερα ένα ψαλίδι για να αφαιρέσεις ό,τι «πετάει» αντί για trimmer, με το οποίο η πιθανότητα λάθους είναι μεγαλύτερη από τη στιγμή που δεν είσαι επαγγελματίας. Να θυμάσαι ότι όσο πιο κοντές είναι οι τρίχες στα μάγουλα, τόσο πιο ανεπαίσθητη είναι η αντίθεση των κενών σημείων με τα γεμάτα.

Δώσε έντονο σχήμα

Ως γνωστόν οι τρίχες σε πηγούνι, άνω χείλος και λαιμό μεγαλώνουν πιο γρήγορα απ’ ότι σε κροτάφους και ζυγωματικά, γι’ αυτό καλό θα ήταν αφού φέρεις τα πάντα στο ίδιο μήκος να οριοθετήσεις την περιοχή, δίνοντας ένα έντονο, επιθετικό σχήμα. Και εξηγούμαστε: Ξύρισε με ένα ξυραφάκι το άνω μέρος των ζυγωματικών -εκεί δηλαδή που το φαινόμενο των κενών είναι μεγαλύτερο- σχηματίζοντας μια διαγώνια γραμμή που ενώνει το τον λοβό του αυτιού με το σημείο που ενώνεται το μουστάκι με το μούσι.

Διατήρησε το πρόσωπο καθαρό και κάνε απολέπιση
Το καθαρό δέρμα επιταχύνει την ανάπτυξη της τρίχας, γι’ αυτό φρόντισε να το πλένεις με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ενώ μία φορά την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος και να διευκολύνεις την ανάπτυξη και την καλή υγεία της τρίχας.

Δοκίμασε κάποιο προϊόν που θρέφει την τρίχα
Μια φυσική λύση είναι το καστορέλαιο, ένα φυτικό έλαιο, που προέρχεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού Ρίκινος, και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και σαμπουάν, μιας και ενισχύει την πυκνότητα και την ανάπτυξη της τρίχας.

Πάρε τη γνώμη του ειδικού
Η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείς πρώτα τον μπαρμπέρη/κομμωτή σου, να εμπιστευθείς την εμπειρία του και να δείτε από κοινού πώς μπορείτε να καμουφλάρετε καλύτερα το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ