Δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα: 6 τρόποι για να αναθεωρήσεις


Δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις το πρωί; Υιοθέτησε τις παρακάτω συμβουλές για να ξεκινάς τη μέρα σου με μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερο… στρες.

Kάνε μασάζ στο κρανίο σου
Δεν μπορείς να ξυπνήσεις; Βάλε τα δάχτυλά σου στα πλάγια του κρανίου σου και πίεσε κάνοντας με τα δάχτυλά σου αργούς κύκλους. Εφάρμοσε το ίδιο στο μπροστινό και το πίσω μέρος του κεφαλιού και μετά στην κορυφή. Ολοκλήρωσε με μερικά έντονα «χτυπήματα» των δαχτύλων σε όλο το κρανίο για να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα το αίμα.

Μύρισε καφέ
Δε χρειάζεται να πιεις έναν εσπρέσο για να ξυπνήσεις. Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν πως αρκεί η μυρωδιά του καφέ για να νιώσουμε εγρήγορση το πρωί. Αν προσπαθείς να κόψεις τον καφέ ή πίνεις πιο αργά τον πρώτο, αξίζει να έχεις σε ένα δοχείο μερικούς κόκκους για να παίρνεις μια… μυρωδιά κάθε πρωί.

Πέσε στο πάτωμα
Μην αφήνεις την άσκηση για αργότερα μέσα στη μέρα. Αν δεν είσαι τύπος του tai chi ή της yoga, κάνε μερικές διατάσεις στο κρεβάτι σου που θα σε ξυπνήσουν ομαλά και θα ενεργοποιήσουν όλο σου το σώμα.

Η δύναμη των αιθέριων ελαίων
Ο σύμβουλος αρωματοθεραπείας Karl Watson ξέρει το μυστικό για να ξυπνήσεις το σώμα και το μυαλό σου: Αρκούν μερικές σταγόνες αναζωογονητικών αιθέριων ελαίων (από εσπεριδοειδή, όπως περγαμόντο, λεμόνι ή κίτρο) που θα ψεκάσεις γύρω σου ή θα προσθέσεις στο μπάνιο σου. Αν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς το πρωί, χρησιμοποίησε το αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο που θα «καθαρίσει» αμέσως το μυαλό σου.

Και πριν κοιμηθείς;
Γέμισε την κρεβατοκάμαρα με λουλούδια, καθώς δε θα προσθέσουν μόνο ομορφιά. Σε μελέτη από το Χάρβαρντ βρέθηκε ότι οι συμμετέχοντες που έβλεπαν λουλούδια μόλις ξυπνούσαν ένιωθαν πιο ευτυχισμένοι και περισσότερη ζωντάνια όλη τη μέρα.

Κάτι κόκκινο
Οι έντονες, ζωηρές αποχρώσεις σε «ζωντανεύουν» και προκαλούν την αδρεναλίνη. Η ψυχολόγος χρώματος Leatrice Eisman εξηγεί πως το κόκκινο χρώμα παρακινεί την αντίδραση «μάχη ή φυγή» στο σώμα σου και σε ετοιμάζει για δράση. Mπορείς να έχεις ένα κόκκινο χαλάκι δίπλα στο κρεβάτι ή μια κόκκινη πετσέτα για το πρόσωπό σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ