Το εστιατόριο της φυλακής του Μιλάνου. Κρατούμενοι μαγειρεύουν και σερβίρουν πολίτες

Σε προάστιο του Μιλάνου λειτουργεί από το 2001 η νέα υπερσύγχρονη φυλακή Bollate.
Εκεί εφαρμόζονται πρωτότυπα προγράμματα επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία, όπως για παράδειγμα η καθημερινή ενασχόληση τους με άλογα ή σκυλιά.
Οι υπεύθυνοι της φυλακής σκέφτηκαν όμως κι άλλο τρόπο για να εκπαιδεύσουν τους κρατούμενους.
Σε συνεργασία με εταιρεία κέτερινγκ και ένα κοινωνικό φορέα, έφτιαξαν ένα σύγχρονο εστιατόριο μέσα στη φυλακή, που λειτουργεί υπό την ευρηματική ονομασία InGallera.

Το εστιατόριο λειτουργεί από Δευτέρα ως Σάββατο και σκοπός είναι να κάνει τους φυλακισμένους, αφενός να μαθαίνουν τη δουλειά, αφετέρου να έρχονται σε επαφή με τον «έξω κόσμο».
Η χωρητικότητα του εστιατορίου φτάνει τα 50 – 60 άτομα.
Οι 4 σερβιτόροι, όπως και 5 μάγειροι είναι κρατούμενοι της φυλακής, που εκτίουν την ποινή τους.
Την επιμέλεια των φαγητών έχουν κάθε φορά διαφορετικοί σεφ που συνεργάζονται με τη φυλακή και φυσικά μετρ για την εύρυθμη λειτουργία του εστιατορίου.
Οι εξωτερικοί συνεργάτες εκτός του ότι μαγειρεύουν, διδάσκουν και μαγειρική στους κρατούμενους.
Για την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος, συνεργάστηκαν πολλές εταιρείες, προσφέροντας όλο τον εξοπλισμό που απαιτούνταν (καρέκλες, τραπέζια, φωτισμό, πάγκους εργασίας, ψυγεία, κουζίνες, κλπ).

Όπως λένε πολλοί Ιταλοί που έχουν ήδη επισκεφτεί το εστιατόριο, πρόκειται για ένα εκπληκτικό «μαγαζί», στο οποίο το σέρβις είναι άψογο και οι τιμές πολύ καλές.
Τα πιάτα κοστολογούνται από 10 ως 18 ευρώ και τα τραπέζια είναι στρωμένα με σουπλά, στα οποία απεικονίζεται μια παλιά φυλακή.
Όσο για τους τοίχους, σε όλους υπάρχουν αφίσες από ταινίες, όπως Απόδραση από το Αλκατράζ, Το πράσινο Μίλι, κλπ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here