Τρόποι να διαχωρίσετε τον ημερήσιο από τον βραδινό ύπνο


6 τρόποι να διαχωρίσετε την ημέρα από την νύχτα, ώστε να θέσετε τις βάσεις για έναν μελλοντικά καλύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια βραδινό ύπνο.
Στην εγκυμοσύνη πιθανότατα θα παρατηρήσατε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας, που εσείς βρισκόσασταν σε κίνηση, το έμβρυο συνήθως κοιμόταν, ενώ όταν ξαπλώνατε το βράδυ στο κρεβάτι, ξεκινούσε τις κλωτσιές και τις τούμπες. Αυτό πιθανότατα συνεχίζεται και μετά τον τοκετό. Δηλαδή, το μωρό θεωρεί πως η ημέρα είναι για ύπνο και η νύχτα για πιο έντονες δραστηριότητες.

Ωστόσο, για να μην μετατραπείτε σε βρικόλακες, θα πρέπει να το εκπαιδεύσετε, ώστε να διαχωρίζει την ημέρα από την νύχτα. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, αλλά καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από νωρίς ώστε να θέσετε τις βάσεις για έναν καλό και με διάρκεια νυχτερινό ύπνο.

1. Φως

Κάντε συνήθεια να κοιμίζετε το μικρό σας σε ένα πιο φωτεινό δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήνοντας ελαφρώς τις κουρτίνες ή τις περσίδες ανοιχτές.

2. Θόρυβος

Φροντίστε να μην σταματάτε τις δραστηριότητές σας κατά τη διάρκεια της ημέρας επειδή κοιμάται το μωρό. Προτιμήστε να αφήσετε λίγο το ραδιόφωνο να παίζει και μη φοβάστε να κάνετε ελαφρύ θόρυβο καθώς κάνετε δουλειές.

3. Επαφή

Όταν το ταΐζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε να του μιλάτε και να του τραγουδάτε, γενικώς να αλληλεπιδράτε μαζί του. Στον νυχτερινό θηλασμό, ωστόσο, καλό θα ήταν να επικρατεί σιγή.

4. Σκοτάδι
Όπως θέλετε φως κατά τη διάρκεια του ημερήσιου ύπνου, χρειάζεστε σκοτάδι κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Φροντίστε, λοιπόν, να επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και χρησιμοποιήστε ένα λαμπάκι για να βλέπετε όταν το θηλάζετε, το αλλάζετε ή το ελέγχετε.

5. Ώρα ηρεμίας

Μισή ώρα πριν τον βραδινό ύπνο ξεκινήστε να εφαρμόζετε μια ρουτίνα ηρεμίας, ώστε να το προετοιμάζετε. Κλείστε κάθε πηγή θορύβου, κάντε το μπανάκι για να χαλαρώσει, κάντε του μασαζάκι και φορέστε του καθαρή πάνα και πιτζαμάκια στο μισοσκόταδο.

6. Ωράριο ύπνου

Τα νεογέννητα κοιμούνται χωρίς πρόγραμμα, ωστόσο εάν ξεκινάτε τις διαδικασίες για τον βραδινό ύπνο μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα θα δείτε πως μεγαλώνοντας το μωρό θα ξεκινά να δείχνει σημάδια κούρασης κάπου εκεί γύρω στην ώρα που έχετε ορίσει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ