Ο τρόμος του ISIS επέστρεψε: Τζιχαντιστές άρχισαν να εκτελούν τους πρώτους από τους 700 ομήρους

Εικόνες – σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνουν όσα αποκάλυψε χθες 18 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), το οποίο κρατά περίπου 700 ομήρους στη Συρία σε περιοχές που ελέγχονται υπό τον διεθνή συνασπισμό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Πούτιν οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν την απειλή τους και άρχισαν να εκτελούν 10 ομήρους την ημέρα.

Μιλώντας από το Σότσι, ο Πούτιν έκανε γνωστό πως ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες. Σημείωσε πως το ISIS επεκτείνει τα εδάφη του σε περιοχές που ελέγχει ο συνασπισμός υπό των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μια καταστροφή», τόνισε ο Πούτιν σημειώνοντας πως «όλοι σιωπούν, σαν μην συμβαίνει τίποτα».

1539916613 e news.su dpw3wujuwasjmfo

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στα αιτήματα των τζιχαντιστών, ωστόσο σημείωσε πως η απειλή των μαχητών του ISIS για τις μαζικές δολοφονίες έγινε πριν από δύο ημέρες. 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, κρατούν ομήρους μερικούς πολίτες και των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών. Όλοι σιωπούν, επικρατεί κάποια περίεργη σιωπή, σαν μην συμβαίνει τίποτα» δήλωσε ο Πούτιν στη συνεδρίαση της Λέσχης «Βαλντάι» απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

1539916579 e news.su dpw3wuju

Στρατιωτική και διπλωματική πηγή δήλωσε στο Ria Novosti ότι δυτικοευρωπαίοι πολίτες και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από το «Ισλαμικό Κράτος», στην περιοχή Χαντζίν στην επαρχία Ντείρ αλ Ζορ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή στις 13 Οκτωβρίου οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» επιτέθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων που βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή Ελ –Μπάχρα, όπου πήραν ως ομήρους 130 αραβικές οικογένειες.

Μεταξύ των ομήρων του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή αυτή βρίσκονται περισσότεροι από 750 άνθρωποι μεταξύ των οποίων πολίτες δυτικοευρωπαϊκών και άλλων χωρών, ανέφερε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ισλαμιστές ζητούν από τους Κούρδους να απελευθερώσουν τους μαχητές του «ΙΚ» απαιτώντας ταυτόχρονα να τους παραχωρήσου νέα εδάφη στις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη.

Για να τους ασκήσουν πιέσεις ώστε να υποκύψουν στα αιτήματα τους καθημερινά εκτελούν κάποιους από τους αιχμαλώτους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr

 

 


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here