5 top συστατικά στις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας


Πιστός στις πεποιθήσεις του για τα οφέλη που κάνουν οι δραστικές ουσίες σε ένα προϊόν τοπικής χρήσης, ο dr Murad προτείνει πριν επιλέξεις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας να βεβαιωθείς ότι περιέχουν:

Καφεΐνη που μειώνει το λίπος
Δίκαια θεωρείται η «βασίλισα» της λιπόλυσης, αφού δεν έχει ακόμη βρεθεί ουσία πιο αποτελεσματική από αυτή για το «άδειασμα» των λιποκυττάρων. Όσο για τα λευκά ίχνη που άφηνε παλαιότερα στην επιδερμίδα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, καθώς οι νέες τεχνολογίες έχουν λύσει το πρόβλημα με τη δημιουργία προϊόντων με υφή κρεμώδους gel.
Να προτιμάς κρέμες με καφεΐνη σε καθαρή μορφή και μέγιστη συγκέντρωση τουλάχιστον 6%, αν θέλεις να δεις άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Ρετινόλη για ομοιόμορφο δέρμα
Το δραστικό αυτό παράγωγο της βιταμίνης Α δεν καταπολεμά την κυτταρίτιδα, αλλά, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου, κάνει το δέρμα σφριγηλότερο και πιο συμπαγές, με αποτέλεσμα η όψη της επιδερμίδας να δείχνει πιο ομοιόμορφη. Ωστόσο, η ρετινόλη χρειάζεται χρόνο για να δράσει. Πολύ πρόσφατα, σε έρευνα των εργαστηρίων γνωστής εταιρείας καλλυντικών αποδείχθηκε πως ο συνδυασμός αυτών των συστατικών σε μια κρέμα επάλειψης μείωσε την κυτταρίτιδα από την περιοχή των μηρών και των μπράτσων με συστηματική χρήση δύο φορές την ημέρα επί 12 εβδομάδες.

ΑΗΑ (άλφα-υδροξυοξέα) για αφαίρεση των νεκρών κυττάρων
Τα άλφα-υδροξυοξέα είναι απολεπιστικοί παράγοντες οι οποίοι απομακρύνουν με ήπιο τρόπο τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, επαναφέροντας την απαλή και ομοιόμορφη όψη στο δέρμα. Επίσης, αυτή η διαδικασία απολέπισης ενισχύει την κινητικότητα των κυττάρων, τα οποία… τεμπελιάζουν με τα χρόνια. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων επιτρέπει στις ενυδατικές, τα serum και στα άλλα προϊόντα φροντίδας να εισχωρήσουν βαθύτερα και να δουλέψουν αποδοτικότερα για τη μείωση της «όψης φλοιού του πορτοκαλιού».

Αναζήτησε όμως προϊόντα με όχι περισσότερο από 8% AHA στη σύνθεσή τους: σε υψηλότερες συγκεντρώσεις τα άλφα-υδροξυοξέα μπορεί να σβήνουν τις ατέλειες, κάνουν όμως το δέρμα υπερευαίσθητο και πολύ ευάλωτο στον ήλιο.

Αντιοξειδωτικά για μείωση των βαθουλωμάτων
Όλοι οι ειδικοί το λένε και σε κάθε επιστημονική έρευνα έχει αποδειχθεί: μπορείς να μειώσεις τη μελλοντική φθορά ή πιθανή αύξηση βαθουλωμάτων με ένα προϊόν που είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Αυτά τα συστατικά είναι που αναπλάθουν την επιδερμίδα από τις βλάβες στους ιστούς και που δίνουν ένα γερό σπρώξιμο στα κύτταρα να αναπτύσσονται χωρίς διακυμάνσεις. Το πιο σπουδαίο είναι πως τα αντιοξειδωτικά αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες, αυτά τα ασταθή και καταστροφικά μόρια στο σώμα, τα οποία… τρέφονται από τις κακές συνήθειες: το κάπνισμα και την ηλιοθεραπεία.

Τα δημοφιλέστερα αντιοξειδωτικά συστατικά που θα βρεις σε κάθε λογής καλλυντικό προϊόν που εγγυάται να νικήσει το λίπος είναι οι βιταμίνες C και Ε, το ρόδι, το πράσινο τσάι και το coffeeberry (το «κουκούλι» μέσα στο οποίο βρίσκεται ο κόκκος του καφέ).

Υαλουρονικό οξύ για σύσφιγξη
Μην εκλαμβάνεις τη λέξη «οξύ» με τη συνήθη σημασία της: το υαλουρονικό οξύ δεν «καίει» τους ιστούς του δέρματος, αλλά, αντίθετα, αποτελεί έναν αμιγώς υδατικό παράγοντα (δεσμεύει νερό μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του). Αναζήτησε μια κρέμα ή έναν ορό που περιέχει υαλουρονικό οξύ, επειδή προσθέτει υψηλές ενυδατικές ιδιότητες στο προϊόν και παράλληλα φροντίζει να παρακινεί τον οργανισμό να παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Αυτό σημαίνει πιο σφιχτό και λείο δέρμα.

Shape tip: Μην περιμένεις θαύματα σε μία εβδομάδα! Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας πρέπει να χρησιμοποιούνται σταθερά και σε διάρκεια χρόνου για να έχουν αποτελέσματα. Το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες είναι ότι 1 μήνα πριν βγούμε στην παραλία αγοράζουμε μια κρέμα και περιμένουμε το θαύμα σε 30 ημέρες ή τη χρησιμοποιούμε σποραδικά, όποτε τη θυμόμαστε.

Όσο καλό κι αν είναι το προϊόν θέλει το χρόνο του, χρειάζεται δηλαδή υπομονή και επιμονή. Είναι σημαντικό ότι τα τεστ αποτελεσματικότητας που πραγματοποιούν οι εταιρείες για τις κρέμες αναφέρονται σε δείγματα γυναικών που έχουν κάνει καθημερινή χρήση του προϊόντος για 3 τουλάχιστον μήνες, δύο φορές την ημέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ