9 Δεκεμβρίου 2025

Σκληρή σύγκρουση Καιρίδη – Τζανακόπουλου για αγρότες – «Έχετε να μου δώσετε έξι νούμερα;»


 Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και της Νέας Αριστεράς 

Οξεία αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καιρίδη, και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο από τη Νέα Αριστερά, με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κρήτη.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας πως μεγάλο μέρος των αγροτών και κτηνοτρόφων παραμένει απλήρωτο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ // 3η ΗΜΕΡΑ (EUROKINISSI//ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)Eurokinissi

Συνέχισε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και σε σκωπτικό ύφος, ανέφερε στον κ. Καιρίδη: «Έχετε να μου δώσετε έξι νούμερα, μπας και κερδίσω κανένα Τζόκερ;».

«Ξυπνήσανε μια μέρα οι αγρότες και είπαν δεν έχουμε τι να κάνουμε «ας πάμε να κλείσουμε κανέναν δρόμο, ας πάμε να κλείσουμε κανένα αεροδρόμιο; Έχετε υπόψη σας για ποιον λόγο γίνονται οι κινητοποιήσεις; έπρεπε να πληρώσετε 560 εκατ. Τι πληρώσατε; 360 εκατ., λέτε. Από αυτά 90 εκατ. κρατήθηκαν για τον ΕΛΓΑ. Και αυτή τη στιγμή 45.000 αγρότες δεν έχουν πάρει ένα ευρώ και 13.000 κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει ένα ευρώ. Πώς θα κάνουν γιορτές κ. Καιρίδη αυτοί; Θα σας πω ποια είναι η μοναδική εγκληματική οργάνωση σε αυτή τη χώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ. Κύριε Καιρίδη, έχετε να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;».

Η απάντηση του Δημήτρη Καιρίδη ήταν εξίσου αιχμηρή, καταλογίζοντας στην αντιπολίτευση αντιφάσεις και ακρότητες. «Δεν ξέρω αν αυτές οι ακρότητες που εκστόμισε… είναι και αυτές μέρος μιας κεντρώας στροφής. Δεν ήταν ο Τζανακόπουλος στην εκδήλωση της Ιθάκης, ήταν εκεί ο αρχηγός σας, εκτός αν δεν είναι αρχηγός σας ο κ. Χαρίτσης» ανέφερε.

Η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου όξυνε το κλίμα ακόμη περισσότερο, καθώς κατηγόρησε τον κ. Καιρίδη ότι το μόνο που κάνει είναι «να τρολάρει και να επιτίθεται».

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Καιρίδη, είπε «Κρίμα στα παιδιά που διδάσκετε», με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να απαντά: «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ…». Ο κ. Τζανακόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του δηλώνοντας ότι «τον παραδίδει στη χλεύη του ελληνικού λαού».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ