7 βήματα για αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα


Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο βαρετό το μάζεμα των ρούχων και πολλοί από εμάς όλο το αναβάλλουμε μέχρι που δεν πάει άλλο.

Βέβαια το μάζεμα των χειμωνιάτικων ρούχων μας θυμίζει ότι ήρθε καλοκαιράκι και κάπως σαν να φτιάχνει η διάθεση, δεν νομίζετε; Παρακάτω θα δείτε συμβουλές και βήματα για σωστή αποθήκευση έτσι ώστε τα ρουχαλάκια σας να είναι σαν καινούργια όταν τα χρειαστείτε πάλι.

1. Πλύντε τα πάντα
Οι λεκέδες και τα αρώματα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα ρούχα σας, οπότε πλύνετε και στεγνώστε όλα τα αντικείμενα πριν τα αποθηκεύσετε. Αυτή η διαδικασία πρέπει να περιλαμβάνει ακόμα και παπούτσια και αξεσουάρ.

Για τα παπούτσια, καθαρίστε τις σόλες με μια συρμάτινη βούρτσα και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα παπουτσιών για το υπόλοιπα μέρη. Τα ρούχα αντί τα να διπλώσετε μπορείτε να τα κάνετε ρολάκια έτσι ώστε να μην κάνουν έντονες τσακίσεις τόσο καιρό που θα είναι αποθηκευμένα.

 

2. Διπλώστε τα πουλόβερ και τα παλτά, μην τα κρεμάτε σε κρεμάστρες.

Θα πρέπει να διπλώσετε όλα τα πουλόβερ και τα παλτά αντί να κρεμάσετε. Το κρέμασμα μπορεί να ξεχειλώσει τα ρούχα με το χρόνο. Τα πουλόβερ, τα σακάκια και τα παλτά πρέπει να έχουν κουμπωμένα τα φερμουάρ ή τα κουμπιά.

Διπλώστε τα. Μπορείτε να τα στοιβάξετε το ένα πάνω στο άλλο, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ σφιχτά τοποθετημένα για να φεύγει η υγρασία. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα αυτόν είναι η γούνα. Η Γούνα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να διπλώνεται πρέπει να είναι κρεμασμένη.

 

3. Τα πλαστικά δοχείο είναι φίλοι σας

Σίγουρα μετά τα παραπάνω βήματα πρέπει τα ρούχα να αποθηκευθούν κάπου. Μην αποθηκεύετε σε σακούλες. Ιδανικά είναι τα πλαστικά κουτιά αποθήκευσης ειδικά τα διάφανα για να βλέπετε τις υπάρχει μέσα. Τοποθετήστε τα πλεκτά στο κάτω μέρος και μην το γεμίζετε ασφυκτικά μέχρι πάνω. Τα ρούχα πρέπει να «αναπνέουν» είτε για να μην δημιουργηθεί υγρασία, είτε για να μην στεγνώσουν πολύ μειώνοντας τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων.

4. Εάν φοβάστε για τα χρώματα χρησιμοποιήστε χαρτομάντιλα

Όταν στοιβάζετε πουλόβερ μεταξύ τους και φοβάστε μην μεταφερθούν τα χρώματα, μπορείτε ανάμεσα σε κάθε μπλούζα να βάζετε ένα χαρτομάντιλο. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε σε παπούτσια ή αξεσουάρ για να κρατήσουν το σχήμα τους. Εάν δεν έχετε χαρτομάντιλα, χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας, ακόμα και χαρτί υγείας.

 

5. Εξαφανίστε τις μυρωδιές με μαγειρική σόδα

Εάν φοβάστε για μυρωδιές των παπουτσιών όσο καιρό θα είναι αποθηκευμένα, μπορείτε να πασπαλίσετε μαγειρική σόδα μέσα στα παπούτσια.

 

6. Κρατήστε το σκόρο μακρυά

Σίγουρα τα χημικά είναι ότι χειρότερο για τα ρούχα μας ειδικά εάν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια. Μπορείτε να τυλίξετε μέσα σε ένα φίλτρο καφέ, μια μπάλα από βαμβάκι που έχετε αρωματίσει με αιθέριο έλαιο λεβάντα.

 

7. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες

Οι πλαστικές σακούλες δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία αέρα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μούχλας. Αντί της πλαστικής σακούλας χρησιμοποιήστε βαμβακερές τσάντες που θα επιτρέψουν τη ροή του αέρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ