Εξάρχεια: “Καρφιά” Γεροβασίλη για συνδικαλιστές αστυνομικούς – Καταγγελία Λοβέρδου για άνωθεν εντολές.

Κατηγορηματικά διέψευσε η Όλγα Γεροβασίλη ότι υπάρχει εντολή να μην επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία στα Εξάρχεια. Παράλληλα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδειξε μερίδα συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, που μιλούν για άβατο στα Εξάρχεια ενώ έχουν να εργαστούν 20 χρόνια, όπως είπε.

“Όταν θέλει η ΕΛΑΣ μπορεί να το κάνει την δουλειά της και μένει να το αποδείξει” το… “καρφί” της Όλγας Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής για τα Εξάρχεια. Πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει άβατο ούτε στην πλατεία” επισημαίνοντας ότι “όταν θέλει η ΕΛΑΣ μπορεί να το κάνει την δουλειά της και μένει να το αποδείξει”.

Πάντως, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι υπάρχουν εντολές από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για μη επεμβάσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, υποστήριξε όμως ότι αυτές δίνονται προκειμένου να πληγεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση.

Η απάντηση της υπουργού ήρθε μετά από καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου που ανέφερε:
“Την προηγούμενη Τετάρτη, 200 μέτρα από την οδό Πατησίων έγινε τρομακτικό ατύχημα με μεθυσμένους οδηγούς. Γνωστός μου πήρε την Τροχαία και του είπε ότι δεν έχει εντολή να μπαίνει τα Εξάρχεια”!

“Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος ότι δεν αφήνουμε την ΕΛΑΣ και την Τροχαία να κάνουν την δουλειά τους και ευχαριστώ που μου δίνετε την δυνατότητα να απαντήσω και να διαψεύσω”» είπε αρχικά η κ. Γεροβασίλη για να συνεχίσει:

“Η πολιτική ηγεσία, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είναι σε απόλυτη συνεργασία για την υποβοήθηση στην επιχειρησιακή λειτουργία της αστυνομίας. Δεν έχει απαγορευτεί στην ΕΛΑΣ να κάνει την δουλειά της”.

Ωστόσο η ίδια πρόσθεσε: “Υπάρχουν άνθρωποι στην αστυνομία οι οποίοι προκειμένου να πλήξουν την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα. Αυτό το λένε και κάποιοι που θέλουν να κρύψουν την ανικανότητα τους. Όσοι το εκστομίζουν από την πλευρά της ΕΛΑΣ πρέπει να σκεφτούν ότι πρώτα πλήττονται οι ίδιοι”, ενώ για το περιστατικό που κατήγγειλε ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:

“Θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση γι’ αυτό που μου είπατε. Να δούμε αν κάποιος άλλος – όχι πάντως εγώ – είπε σε αξιωματικό της Τροχαίας να μην κάνει την δουλειά του”.

Η κ. Γεροβασίλη προκειμένου δε να δείξει ότι δεν θεωρεί άβατο τα Εξάρχεια υποστήριξε:
“Μόλις χθες είχαμε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Εξαρχείων. Δεν υπάρχει άβατο εκεί. Όταν θέλει η ΕΛΑΣ μπορεί να το κάνει την δουλειά της και μένει να το αποδείξει”.

Τα πυρά της υπουργού κατευθύνθηκαν, κυρίως στους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ καθώς υποστήριξε πως:

“Στέλνω την απάντησή μου και σε ορισμένους συνδικαλιστές που έχουν να πάνε στην δουλειά τους 20 χρόνια. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους συνδικαλιστές αλλά σε ορισμένους. Κάποιοι άλλοι παίρνουν άδειες και πάνε στις δουλειές τους και έχουν τον σεβασμό μου”.

Παρακολουθείστε την αντιπαράθεση Γεροβασίλη – Λοβέρδου στην Ολομέλεια της Βουλής:

 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here