Savoir Vivre: Πώς να φερθείς την πρώτη φορά που θα συναντήσεις τους γονείς του


3 tips – ένα για κάθε μέλος της οικογένειας

Είσαστε μαζί αρκετούς μήνες, γνωρίζεις ήδη αρκετά για εκείνον και την οικογένειά του, σου έχει μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια, σου έχει δείξει και φωτογραφίες από εκείνον τον καιρό, σου έχει κάνει νύξη για τη στιγμή που θα συναντήσεις τη μητέρα του, ΑΛΛΑ…

Μάντεψε! Η στιγμή αυτή έφτασε! Ναι, μην κάνεις πως δεν κατάλαβες, μην στραβώσεις το στόμα σου, μην πεις λέξη! Θα γνωρίσεις τους γονείς του (bonus η αδερφή) και θα πεις και ένα τραγούδι! Και για να μην αγχωθείς, εμείς θα σου πούμε 3 tips για να κερδίσεις τις -καλύτερες- εντυπώσεις. Ένα tip για κάθε μέλος της οικογένειας!

#1 Ό,τι πει η μαμά
Καταρχάς, δεν χρειάζεται να στο πούμε εμείς, το γνωρίζεις ήδη πως οι άντρες έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα τους. Δεν την αγαπούν απλά, τη λατρεύουν, είναι «μαμάκηδες» και ας μην τους φαίνεται. Ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα τους, καταβάθος έχουν ένα οιδιπόδειο σύμπλεγμα να τους ενώνει μαζί της. Οπότε η μητέρα τους είναι εκ των πραγμάτων το πιο δύσκολο level.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις: Να πας με άδεια χέρια στο σπίτι. Αν γνωρίζεις ότι η μαμά του είναι χρυσοχέρα, μην πάρεις γλυκό. Θα είναι σαν να την προσβάλεις. Προτίμησε ένα λουλουδικό ή δύο μπουκάλια κρασί (όχι ένα) και πάλι στην περίπτωση που γνωρίζεις ότι στο σπίτι καταναλώνεται αλκοόλ. Επίσης, ΔΕΝ πρέπει να της μιλήσεις στον ενικό. Ό,τι κι αν συμβεί, όσες φορές κι αν σου το ζητήσει, εσύ θα επιμείνεις στον πληθυντικό. Μάλιστα, μπορείς να κάνεις και ένα κομπλιμέντο, του στυλ: «Δεν είναι θέμα ηλικίας, άλλωστε είστε νεότατη, απλώς επιτρέψτε μου να σας μιλάω στον πληθυντικό, από ευγένεια». Douze points αυτόματα, στο εγγυόμαστε.

Γενικά διατήρησε ένα προφίλ του «ότι πει η μαμά έχει δίκιο». Φρόντισε να συμφωνείς μαζί της και -προς Θεού- μην έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί της (τουλάχιστον όχι την πρώτη φορά που θα τη συναντήσεις). Ρώτησέ τη για εκείνη, για τα ενδιαφέροντά της, για ό,τι θεωρείς πως θα καταφέρεις να κάνεις διάλογο μαζί της. Είναι σημαντικό να δείξεις επικοινωνιακή και όχι κομπλεξαρισμένη ή άβουλη. Πάρε μία βαθιά ανάσα και γίνε κοινωνική, αλλά σε καμία περίπτωση πολυλογού. Γενικά, πρέπει να κρατήσεις μία ισορροπία, σαν να παίζεις στο Survivor και να πρέπει να κρατηθείς χωρίς βοήθεια χεριών πάνω στη δοκό. Δύσκολο ναι, αλλά όχι ακατόρθωτο. Το έπαθλο και η ασυλία είναι δικά σου, αρκεί να το πιστέψεις!

#2 Ο μπαμπάς έχει πλάκα
Μπορεί η μητέρα να φανεί περισσότερο επικριτική στο τι θα πει στο γιόκα της για εσένα, αλλά μη νομίζεις πως και η γνώμη του πατέρα του δεν θα μετρήσει. Ο πατέρας είναι εκείνος που θα του πει λιτά «ωραία γκόμενα» ή «καλή κοπέλα φάνηκε» ή «αν περνάς καλά εσύ…» και εκείνος αυτόματα θα καταλάβει πόσο σε έχει βαθμολογήσει ο πατέρας του με άριστα το 10.

Τι πρέπει να κάνεις: Να του χαμογελάς. Σε όλους τους άντρες αρέσουν τα χαμογελαστά κορίτσια γιατί δεν φαίνονται κουραστικά και γκρινιάρικα. Αυτό να θυμάσαι. Να είσαι γλυκιά και λίγο -λίγο όμως- δυναμική. Και ξαναλέμε: Να χαμογελάς. Να παριστάνεις πως έχει πλάκα, χωρίς να γελάς δυνατά ή -ακόμη χειρότερα- ψεύτικα. Ας πούμε, ας δείχνεις πως τον βρίσκεις… χαριτωμένο, χωρίς όμως να του κάνεις τα γλυκά μάτια. Εννοείται πως του μιλάς στον πληθυντικό, δεν τον διακόπτεις ή δεν τον συγκρίνεις με τον δικό σου πατέρα. Και σε καμία περίπτωση ΔΕΝ εκθέτεις τον γιο του για πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ή δεν κάνει -πχ «ούτε μια λάμπα δεν μπορεί να αλλάξει» (ο αχαΐρευτος) γιατί συνειρμικά θα σκεφτεί πως εκείνος ευθύνεται για την ανικανότητα του παιδιού του και δεν το θέλεις, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ.

#3 Η αδερφή του είναι η νέα σου κολλητή

Φίλη μου, δυστυχώς ή ευτυχώς, την αδερφή του πρέπει να την πιάσεις κολλητή. Ξέρουμε, δεν θέλεις άλλες φίλες, έχεις ήδη αρκετές, αλλά δεν μας νοιάζει καθόλου αυτό, όπως δεν νοιάζει ούτε εσένα. Η αδερφή του μπορεί να σου σκάψει τον λάκκο, το ίδιο εύκολα που μπορεί να σε κάνει θεά στα μάτια του.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις: Να της το παίξεις κολλητή με το «καλησπέρα». Είπαμε, να γίνετε φίλες, αλλά η υποκρισία έχει και τα όριά της. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνεις ερωτήσεις που θα τη φέρουν σε δύσκολη θέση, οπότε μπορείς να περιοριστείς σε ερωτήσεις τύπου «τι έχεις σπουδάσει, με τι ασχολείσαι, πού σου αρέσει να βγαίνεις, τι παρακολουθείς στο Netflix, πού θα πας διακοπές» κλπ.

Σ.σ. Σου ευχόμαστε ολόψυχα να έχει αδερφό και όχι αδερφή, που εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα καθώς τα σχόλια θα περιοριστούν αποκλειστικά και μόνο στην εξωτερική σου εμφάνιση.

Και μιας και είπαμε εξωτερική εμφάνιση, να προσθέσουμε το εξής: Παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο το τι θα φορέσεις την ημέρα της γνωριμίας. Γνώμη μας, ΜΗΝ επιλέξεις φούστα ή φόρεμα, όσο ωραία πόδια κι αν έχεις. Προτίμησε ένα μαύρο παντελόνι και μία μπλούζα (χωρίς ντεκολτέ) ή ακόμα καλύτερα ένα πουκαμισάκι. Corporate μεν, αλλά πάντα κερδίζει.

SOS: Να θυμάσαι, τρία πράγματα δεν πρέπει να συζητήσεις με την οικογένειά του την πρώτη φορά που θα τους συναντήσεις: Πολιτική, θρησκεία, αθλητικά.

Άντε, και καλή τύχη 🙂

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ