Το στοίχημα της κομψότητας: Οι 10 + 1 χρήσιμες συμβουλές!


Με ποιον τρόπο θα μετατρέψουμε τη συνηθισμένη μας εικόνα σε ένα μείγμα κομψότητας και χαλαρής πολυτέλειας; Είναι θέμα δαπάνης ή έξυπνων επιλογών; Πώς αλλάζουμε το στιλ μας και μεταφερόμαστε σε έναν άλλον κόσμο γοητείας; Οι 10 + 1 συμβουλές μετατρέπουν τις εμφανίσεις μας σε μικρά σεμινάρια διαχρονικού στιλ.

Όσες από εμάς πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να επενδύσουμε στην γκαρνταρόμπα της ελίτ κάνουμε λάθος. Κομψή και διαχρονική δεν σημαίνει ότι διαθέτουμε μόνο ακριβά ρούχα.

Το elegant look μπορεί να στηρίζεται σε απλούς κανόνες που θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αναζητώντας λύσεις σε καταστήματα με vintage ρούχα ή την ντουλάπα της μητέρας μας που κρύβει αναξιοποίητους θησαυρούς. Αρκεί να επιστρέψουμε σε παραδοσιακές αξίες και να τολμήσουμε να αντικαταστήσουμε τις επίκαιρες μόδες με κλασικά κομμάτια και αξεσουάρ.

1. Ανακαλύπτουμε τη γοητεία του μαύρου
Μονοχρωμία, προσοχή στην ποιότητα των μαύρων υφασμάτων για να μην μπλέκουμε ματ με γυαλιστερές υφές και είμαστε έτοιμες να παρουσιαστούμε πιο κομψές από ποτέ.

Ακόμα και σε μια νεανική εκδοχή με μια μίντι φούστα που στενεύει στη μέση, ένα εφαρμοστό τοπ σαν αυτά που έκανε διάσημα η Μπριζίτ Μπαρντό με μαύρα γυαλιά ηλίου και μυτερά γοβάκια είναι μια ασφαλής λύση για να ξεχωρίσουμε μέσα στη θάλασσα των εμπριμέ!

2. Αγοράζουμε πιο μακριά σακάκια
Πώς θα μας φαινόταν αν μια μέρα αλλάζαμε το τζάκετ που φθάνει οριακά στους γλουτούς μας με ένα πιο μακρύ που σχεδόν τους καλύπτει; Η διαφορά είναι εκπληκτική!

Χωρίς να φθάνουμε σε σημεία υπερβολής που δεν ταιριάζουν στις μικροκαμωμένες σιλουέτες, αυτά τα ελάχιστα εκατοστά προσφέρουν… μέτρα κομψότητας και ταιριάζουν ακόμα και με φορέματα.

3. Δίνουμε τέλος στα skinny jeans
Μια αλλαγή που θα μας μετατρέψει αυτομάτως σε κομψές φιγούρες. Η άνετη φόρμα που πέφτει χαλαρά στα πόδια μας – ειδικά στην περιοχή από τους γλουτούς μέχρι τα γόνατα- θα δώσει άλλον αέρα στην εμφάνισή μας.

Δεν είναι τυχαίο που ο όρος στο εξωτερικό γι’ αυτά τα παντελόνια είναι η γραμμή slim fit. Μας λεπταίνουν και μας δείχνουν πιο κομψές χωρίς να τονίζουν ατέλειες όπως τα στρετς.

4. Επιστρέφουμε στις μυτερές γόβες
Μπορεί οι στρογγυλεμένες μύτες να είναι άνετες και πιο νεανικές αλλά το κλασικό κόψιμο της γόβας είναι άλλο. Θηλυκότητα, σεξαπίλ και απόλυτη κομψότητα είναι το τρίπτυχο που εκπέμπει η συγκεκριμένη επιλογή.

5. Διαθέτουμε γάντια
Μπορεί ο Μάιος να μην είναι ο κατάλληλος μήνας αλλά από το φθινόπωρο μπορούμε να έχουμε εφοδιαστεί με ένα ζευγάρι καλά δερμάτινα γάντια, ακριβώς στο μέγεθος της παλάμης μας. Σε συνδυασμό με ¾ μανίκια θα είναι η κομψή προσθήκη που θα κάνει τη διαφορά.

Φυσικά, κάθε περίσταση είναι διαφορετική. Δεν φοράμε γάντια για να ψωνίσουμε στην καθημερινότητά μας τις προμήθειές μας αλλά έχουμε μελετήσει τις συνθήκες και τα ανασύρουμε κάθε φορά που τα χρειαζόμαστε.

Ίσως και ένα ζευγάρι μακριά γάντια που φθάνουν μέχρι τη μέση του πήχη ή τον αγκώνα μας θα χαρίσουν αυτόματα στιλ σε ένα βραδινό φόρεμα χωρίς μανίκια που θα θέλουμε να το κάνουμε πιο ξεχωριστό.

6. Φοράμε μεγάλα γυαλιά ηλίου
Ποια δεν χρειάζεται μια μικρή πινελιά από τη μεσογειακή εμφάνιση της Τζάκι Κένεντι; Φορούσε στα ελληνικά καλοκαίρια μεταλλικούς σκελετούς και κρύσταλλα καθρέφτες; Το μυστήριο, η κομψότητα και τα διαχρονικά σχήματα σε αποχρώσεις του μαύρου ή του καφέ της ταρταρούγας είναι κατάλληλα για όλες τις περιστάσεις.

7. Προτιμάμε τις μίντι φούστες
Μπορεί μερικές φορές να μας φαίνονται βαρετές. Ευτυχώς, όμως, οι έξυπνοι σχεδιαστές έχουν συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη γραμμή κάτω από το γόνατο στις συλλογές τους επιλέγοντας μικρές λεπτομέρειες που τις επικαιροποιούν.

Στενή μέση, θηλυκά υφάσματα και μοντέρνες αποχρώσεις αποτελούν τα κλειδιά για να δείξουμε πραγματικά κομψές εγκαταλείποντας τις στενές ίσιες γραμμές που έχουν απομυθοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

8. Αντικαθιστούμε τις τσάντες ώμου
Υπερβολική λεπτομέρεια; Πάντως οι τσάντες που στηρίζονται από τον καρπό μας ή έστω πιο ψηλά, από το εσωτερικό του αγκώνα μας δίνουν μάθημα στιλ. Δεν είναι τυχαία και η κυριαρχία τους στην αγορά παρά την πρακτικότητα των υπολοίπων.

9. Επενδύουμε σε ένα καλό ρολόι
Ο πιο γρήγορος τρόπος (και πολυέξοδος, δυστυχώς) για να δείξουμε κομψές. Αρκεί η επιλογή μας να είναι πράγματι συμβατή με το συγκεκριμένο στιλ. Μπορεί να υπάρχουν λαμπερά και υπερμεγέθη ρολόγια που θα μας τραβήξουν τα βλέμματα στις βιτρίνες αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε, ακόμα κι αν διαθέτουμε τα χρήματα.

Η απλότητα μετράει όπως και η επιλογή των υλικών: ο χρυσός, το ατσάλι αλλά και μια λιτή μαύρη απόχρωση -αντί για τις μεταλλικές – θα αναδειχθούν με την καλή ποιότητα κατασκευής και το διαχρονικό ύφος.

10. Διαλέγουμε απλά κοσμήματα
Μεγάλα και εντυπωσιακά κομμάτια σε φόρμες που κερδίζουν αμέσως τα βλέμματα… Προσοχή, τα statement κοσμήματα δεν είναι συμβατά με όλους τους κανόνες της κομψότητας και τις περισσότερες φορές παρασύρουν σε στιλιστικά λάθη. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι πιο λιτές αλυσίδες, πέρλες και διακριτικά δακτυλίδια για αψεγάδιαστο look.

Και κάτι ακόμη! Περπατάμε με αυτοπεποίθηση!
Είναι θέμα αύρας. Ο τρόπος που κινούμαστε σε έναν χώρο πρέπει να μας κάνει να δείχνουμε γεμάτες αυτοπεποίθηση, ήρεμη δύναμη και σταθερότητα.

Από την έκφραση του προσώπου μας μέχρι τη στάση των ώμων μας, όλα πρέπει να μας κάνουν… ψηλότερες από ό,τι δείχνουμε όταν περπατάμε βαριεστημένες, κουρασμένες ή λυπημένες και σκυφτές.

Σε συνδυασμό με τις προηγούμενες συμβουλές για την γκαρνταρόμπα μας, η συγκεκριμένη ολοκληρώνει την κομψή εμφάνιση και της δίνει αληθινό χαρακτήρα!

Από την Δέσποινα Σάμψων

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ