Κριντζάρει όλο το διαδίκτυο: Κοριτσάκι “χορεύει” με πύθωνα (vid)


Κριντζάρει όλο το διαδίκτυο: Μικρό κοριτσάκι “χορεύει” με τεράστιο πύθωνα και όλο το διαδίκτυο έχει φρικάρει

Ο Εντ Ταόκα και η μικρή του κόρη ζουν με δύο κατοικίδια, τον Σόνι και τη Σερ, δύο πύθωνες, από τα πιο μακριά και βαριά φίδια που μπορεί να συναντήσει κανείς στη νότια και νοτιοανατολική Αφρική και Ασία.


Κριντζάρει όλο το διαδίκτυο: Πόσα είδη πύθωνα υπάρχουν και πόσο επικίνδυνα είναι για τον άνθρωπο;

Πύθωνας είναι γένος ανιοβόλων φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια των πυθωνιδών και στην τάξη των φολιδωτών ερπετών. Απαντώνται στην Αφρική και στην Ασία.

Σήμερα αναγνωρίζονται επτά συνολικά είδη. Η κοινή του ονομασία είναι πύθωνας. Το μήκος του κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι 10 μ.

Συγκλονιστικό: Τρομακτική επίθεση καρχαρία (vid)

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους.

Από τα επτά είδη επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι ο «πύθων ο δικτυωτός», ο οποίος ζει στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Μιανμάρ. Το βάρος αυτού του πύθωνα μπορεί να φθάσει τα 120 κιλά.

Η κύρια τροφή για τους πύθωνες είναι τα διάφορα θηλαστικά ζώα. Αυτά τα καταπίνουν ολόκληρα και για τον λόγο αυτό η στοματική και φαρυγγική τους κοιλότητα διαστέλλεται.

Ο πύθωνας γεννά αυγά και ο αριθμός τους σε μερικά είδη υπερβαίνει τα 100 ανά γέννα. Η διάρκεια της επώασης είναι 9-11 εβδομάδες. Κατά την περίοδο αυτή το θηλυκό δεν προσλαμβάνει τροφή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ