Τι θα διαπιστώσετε στο δέρμα σας αν δεν πιείτε καθόλου αλκοόλ για 30 μέρες


Ό,τι καλά θα διαπιστώσετε και στην όψη φλοιού πορτοκαλιού των γλουτών και των μηρών σας.
Σύμφωνα τους γιατρούς, ακόμη και η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία, κατανάλωση περισσότερων θερμίδων και αφυδάτωση του δέρματος. Αλλά η Jenny Champion, Master of Science στην ανθρώπινη Διατροφή και τη λειτουργική ιατρική και επικεφαλής ερευνήτρια στο Huntington University of Health Sciences λέει ότι το αλκοόλ επιφέρει πολλές ακόμη βλάβες στην επιδερμίδα, όπως είναι η ροδόχρους ακμή και το έκζεμα. «Αλλά η διακοπή της κατανάλωσης για ένα μήνα, μειώνει την εμφάνιση κάθε είδους δερματικών αντιδράσεων ενώ παράλληλα χαρίζει πιο λεία και καθαρή επιδερμίδα, χωρίς σπυράκια και ρυτίδες», λέει η Champion.

Σε έρευνα που διεξήγαγε η πανεπιστημιακή ομάδα της ανάμεσα σε γυναίκες 25 έως 40 ετών οι οποίες κατανάλωναν περιστασιακά ή συστηματικά κρασί και άλλα οινοπνευματώδη, διαπιστώθηκε ότι όσες από τις συμμετέχουσες ακολούθησαν 30 μέρες αποχής από την κατανάλωση αλκοόλ είδαν μεγάλη αλλαγή στην όψη του προσώπου τους, αλλά και στο βάρος του σώματός τους. Στην αναφορά της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Cosmetic Science, η Champion γράφει:
«Αυτό που ενθουσίασε περισσότερο τις συμμετέχουσες στην έρευνα ήταν το γεγονός πως το πρήξιμο στο πρόσωπο και γύρω από την κοιλιά είχε εξαφανιστεί και αυτό ενθάρρυνε τις περισσότερες από τις γυναίκες να συνεχίσουν την αποχή τους από το αλκοόλ πολύ πιο μακράν των 30 ημερών.

Αλλά αυτό που εξομαλύνθηκε πιο εμφανώς από οτιδήποτε άλλο ήταν οι σακούλες και και οι μαύροι κύκλοι. «Εξαιτίας της συστηματικής κατανάλωσης αλκοόλ, σε πολλές γυναίκες, το λεπτό και εύθραυστο δέρμα κάτω από τα μάτια είχε γίνει τόσο μοβ, που ούτε με βαρύ μακιγιάζ δεν μπορούσαν να καμουφλάρουν», τονίζει η Champion.

Ένα 50% των γυναικών που έπασχαν από έκζεμα και ροδόχρου ακμή εξαιτίας ορμονικών παραγόντων και άλλων διαταραχών του δέρματος, στο τέλος του πειράματος είδαν τα συμπτώματα να υποχωρούν θεαματικά, ενώ στη μέγιστη πλειοψηφία οι γυναίκες που απείχαν εντελώς από το αλκοόλ διαπίστωσαν μια επιδερμίδα περισσότερο ενυδατωμένη και ελαστική, «ενώ τα σημάδια κούρασης και οι ρυτίδες έκφρασης έμοιαζαν να είχαν σβηστεί στο photoshop», γράφει η Champion.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέσον της περιόδου αποχής από το αλκοόλ, πολλές συμμετέχουσες είδαν σημαντική βελτίωση της καπιτονέ όψης στους γλουτούς και τους μηρούς τους. Η ειδικός εξηγεί: «Η υπέρμετρη κατανάλωση οινοπνευματωδών οδηγεί σε συχνά υπογλυκαιμικά επεισόδια, με αποτέλεσμα να υπάρχει η ανάγκη για αύξηση κατανάλωσης τροφίμων εξαιρετικά λιπαρών ή με περίσσεια ζάχαρης, αυξάνοντας την δημιουργία τοπικού λίπους. Ταυτόχρονα το αλκοόλ αφυδατώνει το δέρμα μειώνοντας τις οποιεσδήποτε ανάγκες του οργανισμού για αποβολή του κατακρατηθέντων υγρών, επιδεινώνοντας το πρόβλημα της κυτταρίτιδας».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ