Τα διακοσμητικά στοιχεία που δεν επιλέγουν ποτέ για το σπίτι τους οι γυναίκες με λεπτή αισθητική


«Η κομψότητα δεν έχει να κάνει με το να βάλεις ένα καινούργιο φόρεμα» είχε πει η Coco Chanel.

Η κομψότητα δεν έχει να κάνει μόνο την εμφάνιση, είναι ένας τρόπος να βλέπεις τα πράγματα και σε ακολουθεί σε κάθε σου επιλογή.

Οι γυναίκες με καλαισθησία στέκονται με επιμέλεια στις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς τους -στο σύνολό της. Ζουν σε ένα σπίτι που κρατά τον «θόρυβο» της υπερβολής μακριά.

Οι καθαρές γραμμές, τα απαλά χρώματα, το φως και η λεπτή αισθητική αγγίζει κάθε γωνιά του σπιτιού.

Η καλαισθησία δεν έχει να κάνει με τα χρήματα.

Εχει να κάνει με επιλογές που διαμορφώνονται με γνώμονα την ταυτότητα και προσωπικότητα του ατόμου. Tις προσλαμβάνουσες. Τα συναισθήματά του. Την θέση που θεωρεί ότι έχει στον κόσμο.

Οι γυναίκες με κομψότητα έχουν μια στάση ζωής που σε εμπνέει.

Βρήκαμε ποια είναι τα διακοσμητικά στοιχεία που αποφεύγουν να εντάσσουν στο σπίτι τους: γιατί δεν συμβιβάζονται με το μέτριο, με κατάλοιπα του παρελθόντος, με trends της εποχής και ό,τι έχει «πολλή πληροφορία»…

1) Αποφεύγουν τα πλαστικά διακοσμητικά: Στο σπίτι μιας γυναίκας με στιλ δύσκολα θα δείτε πλαστικά λουλούδια (ή… φρούτα).

Ενας δίσκος, όμορφα στολισμένος, αρκεί για να διακοσμήσει την τραπεζαρία ή το cοffee table.

2) Τα έντονα prints (όπως πουά, φλοράλ) που προκαλούν θόρυβο σε καλύμματα, ριχτάρια, κλινοσκεπάσματα: Υπέρμαχοι της μινιμαλιστικής διακόσμησης. Της μονοχρωμίας.

3) Οι ντουλάπες είναι συνήθως μέγαλες και οργανωμένες με τα κατάλληλα αποθηκευτικά μέσα (που έχουν στιλ): Οι γυναίκες με λεπτό γούστο δεν συμβιβάζονται με αποθηκευτικά μέσα που δείχνουν προχειρότητα και δημιουργούν μια ακατάστατη εικόνα στο υπνοδωμάτιο.

4) Τα έπιπλα χαμηλής ποιότητας, χωρίς διαχρονική αξία, δεν τους συγκινούν: «Fast furniture», όπως «fast fashion»: Τα έπιπλα που απλά είναι ενημερωμένα με τα trends της εποχής (όπως τα ρούχα), δε λένε τίποτα στις γυναίκες που επενδύουν στην καλαισθησία. Προτιμούν ένα vintage έπιπλο από ένα έπιπλο που δεν έχει διαχρονικότητα και μίνιμαλ design.

5) Aποφεύγουν τα «σετ»: Δύο ίδια κομοδίνα, κλινοσκεπάσματα και κουρτίνες με τα ίδια σχέδια στην κρεβατοκάμαρα, πετσέτες και τραπεζομάντηλα με τα ίδια μοτίβα στην κουζίνα. Εστιάζουν με φροντίδα και επιμέλεια σε κάθε αντικείμενο που επιλέγουν.

6) Σεμέν και ό,τι άλλο θυμίζει διακόσμηση από το παρελθόν που πλέον είναι ξεπερασμένη (και όχι vintage!): Το στιλ εξελίσσεται. Προχωρά μπροστά, προς το μέλλον. Τα «δάνεια» από το παρελθόν σε μόδα και διακόσμηση μπορεί να είναι πολλά, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετούμε τυφλά στοιχεία που δεν μας πηγαίνουν μπροστά. Οι γυναίκες με καλαισθήσια εκτιμούν την αξία των vintage αντικειμένων αλλά όχι αυτών που δείχνουν από άλλη εποχή -με την αρνητική σημασία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ