Πώς είναι το να βγαίνεις ραντεβού ενώ έχεις άγχος


Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή: Ήταν το δεύτερο ραντεβού με ένα αγόρι και είχαμε βγει για φαγητό, μέχρι που άνοιξε συζήτηση για το θέμα του άγχους. Εκείνη τη στιγμή με ένοιαζαν περισσότερο τα μακαρόνια που είχα μπροστά μου πάρα το αγόρι που είχα δίπλα μου. Ωστόσο έπρεπε να σηκώσω το βλέμμα μου και να συγκεντρωθώ στη συζήτηση. Και τότε είπε: “Δεν υπήρξα ποτέ αγχωμένος στη ζωή μου. Πώς είναι;”

Δεν πίστευα στα αυτιά μου, προσπάθησα να κρύψω το γέλιο μου, τρώγοντας μία μεγάλη μπουκιά
Το άγχος είναι κάτι με το οποίο “παλεύω” από τα 15 μου, η ερώτησή του όμως με έπιασε απροετοίμαστη. Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τον όρο “άγχος” γιατί στον κάθε άνθρωπο είναι και κάτι το διαφορετικό. Και σίγουρα δεν θα μιλούσα για τα δικά μου βιώματα.

Πριν συνεχίσω θα ήθελα να επισημάνω ότι ο καθένας έχει μία διαφορετική εμπειρία, και εγώ θα μιλήσω για τη δική μου. Η εμπειρία μου δεν αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο είδος άγχους, αλλά στο πώς επηρέασε γενικότερα τη μέχρι τώρα ζωή μου. Αν και είμαι ένα άτομο που του αρέσει να γνωρίζει καινούργιο κόσμο, να βγαίνει και να περνάει καλά, είπα ψέματα ότι το άγχος δεν έχει επηρεάσει τα ραντεβού μου.

Διάβασα ένα tweet του Gage DeAngelis που πραγματικά συνοψίζει όσα νιώθω:

“Η κοπέλα μου είναι αγχώδεις και αυτό επηρεάζει τη σχέση μας καθημερινά. Μία μέρα τη ρώτησα αν μπορώ να βοηθήσω και μου απάντησε: ‘Άσε με να κάνω τρέλες και θα είμαι καλά.”

Στην εποχή που ζούμε πιστεύω πως για να βγεις ραντεβού πρέπει απλά να βγεις εκεί έξω, είτε αυτό το έξω προσδιορίζει κάποια εφαρμογή είτε την πραγματική ζωή
Είναι μέρες που νιώθω γεμάτη ελπίδα, έτσι το να βγω με κάποιον που με κάνει να νιώθω άνετα με γεμίζει χαρά. Είναι όμως και εκείνες οι μέρες που θέλω να μείνω κλεισμένη σπίτι κι έτσι δεν κανονίζω ποτέ τίποτα. Αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι το να “ακούω” το σώμα μου και να κάνω τα σχέδιά μου ανάλογα με το πώς νιώθω.

Είναι κάτι τελείως διαφορετικό το να “ακούς” το σώμα και το μυαλό σου και κάτι άλλο το να πράττεις ανάλογα. Το άγχος μου, όπως και στους περισσότερος ανθρώπους, είναι κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω. Ένα υπέροχο πρωί μπορεί να εξελιχθεί σε κόμπο στο στομάχι. Δεν έχει νόημα να βγεις ραντεβού όταν το μυαλό σου είναι αλλού. Το άγχος όπως είπαμε είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Το να ακυρώσεις τα σχέδιά σου όμως και να μείνεις μέσα είναι κάτι που περνάει από το χέρι σου.

Μπορεί να μην είμαι ψυχολόγος ή ειδική σε ραντεβού, αλλά όταν μιλάμε για άγχος έχω πιέσει πολλές φορές τον εαυτό μου να “βγει εκεί έξω”
Το να βγαίνεις με κάποιον ωστόσο και να κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου όταν δεν έχεις ακούσει ούτε μισή κουβέντα από αυτά που σου έχει πει είναι ένας καλός λόγος για να ακυρώσεις τα σχέδιά σου. Άκουσε καλά το σώμα και τη ψυχή σου και κανόνισε ανάλογα τα σχέδιά σου. Όσο για μένα, σκέφτομαι ότι η Carrie Bradshaw ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας, και στην πραγματική ζωή αν κάποιος έχει μία φανταστική συλλογή με παπούτσια με μία αρκετά ενεργή κοινωνική ζωή, σίγουρα θα έχει άγχος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ