Καθαρίστε και γυαλίστε ξύλινες επιφάνειες φυσικά


Στο σημερινό μας άρθρο θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τις ξύλινες επιφάνειες με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο. Το ξύλο αποτελεί ένα βασικό και κομψό στοιχείο στο σπίτι μας, είτε βρίσκεται στην κουζίνα, στο καθιστικό είτε ακόμα και στα πατώματα. Προτιμάται περισσότερο σε σχέση με άλλα υλικά όχι μόνο για να ομορφαίνει το σπίτι αλλά και για να το κάνει να φαίνεται ακόμη πιο άνετο.

Ωστόσο, μπορεί να μας στοιχίζει αρκετά χρήματα για να διατηρούμε όμορφο το ξύλο. Ραγίζει, σκουραίνει και γδέρνεται… Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Σίγουρα μπορείτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε χημικά προϊόντα για να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση αλλά υπάρχουν και μερικά κόλπα που είναι αποτελεσματικά και πιο οικονομικά και μπορούν να σας προσφέρουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.

Ξύλινες επιφάνειες: Γυάλισμα με αμυγδαλέλαιο

Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι έχετε ακούσει ότι το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται για την ομορφιά και ιδιαίτερα στην καθημερινή περιποίηση. Προλαμβάνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, απαλύνει το ξηρό δέρμα και μπορεί να θεραπεύσει ακόμη και τα ξηρά μαλλιά ή την ψαλίδα.

 

Ωστόσο, γνωρίζατε ότι το αμυγδαλέλαιο είναι επίσης χρήσιμο για τη φροντίδα υλικών όπως το ξύλο; Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις ξύλινες επιφάνειες:

Επιδιορθώνει το ραγισμένο ξύλο εξομαλύνοντας την επιφάνεια.
Γυαλίζει το ξύλο.
Προστατεύει τα έπιπλά σας μέχρι και 5 μέρες.
Προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε επιφάνειες όπως είναι οι καρέκλες, τα τραπέζια και τα έπιπλα μετρίου μεγέθους.
Πώς μπορώ να φτιάξω ένα γυαλιστικό ξύλου χρησιμοποιώντας αμυγδαλέλαιο;

Υλικά

2 κουταλιές του γλυκού νερό
2 κουταλιές του γλυκού αμυγδαλέλαιο
Στεγνό βαμβακερό πανί

Οδηγίες

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Αν ανακατέψετε καυτό νερό με αιθέρια έλαια θα χάσουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Βρείτε ένα δοχείο μέσα στο οποίο θα ανακατέψετε το νερό με το αμυγδαλέλαιο και θα μουσκέψετε το πανί. Είναι εύκολο. Απλώς παίρνετε το βρεγμένο πανί και το χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλά σας. Απλά μουσκεύετε και γυαλίζετε και στη συνέχεια το αφήνετε να στεγνώσει μόνο του.

Ξύλινες επιφάνειες: Καθαρισμός δύσκολων επιφανειών

Κάθε σπίτι έχει επιφάνειες που είναι δύσκολο να καθαριστούν· το πάτωμα, αγαλματάκια, τα ξύλινα κάγκελα στις σκάλες. Με την πάροδο του χρόνου συγκεντρώνουν βρωμιά και αρχίζουν να σκουραίνουν. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Δώστε προσοχή, θα δείτε πόσο εύκολο είναι να φροντίζετε το φθαρμένο ξύλο.

Υλικά

1 κούπα νερό
1/4 της κούπας άσπρο ξύδι
Ένα βαμβακερό πανί

Οδηγίες

Βρείτε ένα δοχείο ή έναν κουβά. Αναμειγνύετε τα δυο υλικά και μουσκεύετε το βαμβακερό πανί. Το χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε θαμπές και βρώμικες επιφάνειες. Θα παρατηρήσετε τα εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ξύλινες επιφάνειες: Πλύσιμο για ξύλινα πατώματα

Έχετε ξύλινο πάτωμα στο σπίτι σας; Ξοδεύετε αρκετά χρήματα σε προϊόντα για τη φροντίδα του ξύλινου πατώματος και για να το κάνετε να γυαλίζει; Τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο. Θα δείτε ότι θα έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα.

Υλικά

1 κούπα ζεστό νερό
1/4 της κούπας άσπρο ξύδι
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
Δείτε επίσης 6 Συμβουλές για να Κάνεις τα Ξύλινα Έπιπλα του Σπιτιού σου να Γυαλίζουν!

Οδηγίες

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τα ευεργετικά οφέλη αυτού του αιθέριου ελαίου. Είναι το καλύτερο φυσικό απολυμαντικό που υπάρχει, είναι ιδανικό για την περιποίηση των επιφανειών που έχουν φθαρεί με την πάροδο του χρόνου ενώ παράλληλα καθαρίζει και γυαλίζει τις θαμπές και βρώμικες επιφάνειες. Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε κατάστημα με βιολογικά προϊόντα ή σε πιο εξειδικευμένα καταστήματα. Είναι οικονομικό και έχει χιλιάδες εφαρμογές, όχι μόνο για τον καθαρισμό του σπιτιού αλλά και για την ομορφιά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να φτιάξετε το δικό σας απολυμαντικό χεριών.

Για να καθαρίσετε το πάτωμα, ζεσταίνετε το νερό. Θα πρέπει να είναι ζεστό, όχι καυτό. Έπειτα προσθέτετε το άσπρο ξύδι και 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου.
Για να καθαρίσετε το πάτωμα μπορείτε να ακολουθήσετε μια από τις δυο παρακάτω μεθόδους. Η πρώτη μέθοδος είναι σχετικά πιο δύσκολη καθώς θα πρέπει να μουσκεύετε το πανί και να τρίβετε το πάτωμα με τα χέρια. Η δεύτερη μέθοδος είναι πολύ πιο εύκολη. Απλώς ψεκάζετε το μείγμα στο πάτωμα και χρησιμοποιείτε τη σφουγγαρίστρα για να απομακρύνετε σιγά-σιγά τυχόν ίχνη βρωμιάς. Μέσα σε μερικά λεπτά, θα παρατηρήσετε ότι τα σημεία που καθαρίσατε αρχίζουν να γυαλίζουν.
Θα δείτε πόσο καθαρό και αστραφτερό θα φαίνεται το πάτωμα και θα μυρίζει πολύ όμορφα!
Ποια μέθοδο προτιμάτε;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ