Η χαμένη γοητεία της Tsukiji, της ψαραγοράς του Τόκιο

Μέχρι πρότινος, η Tsukiji ήταν η μεγαλύτερη ψαραγορά του πλανήτη, ένα από τα πιο συμβολικά μέρη της ιαπωνικής πρωτεύουσας και μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν της πόλης.

Η χαμένη γοητεία της Tsukiji, της ψαραγοράς του Τόκιο
Στη σημερινή της εκδοχή, έχει χάσει αρκετό από τον χαρακτήρα της εξαιτίας της αναγκαστικής μετακίνησης σε άλλη τοποθεσία προκειμένου να ο χώρος που τη στέγαζε να γίνει πάρκινγκ για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Μπόλικες όμως εικόνες από την αυθεντική της μορφή έχει καταγράψει με τον φακό του ο Ιταλός φωτογράφος Nicola Tanzini, που τις παρουσιάζει στην Leica Galerie του Μιλάνου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Tanzini δούλεψε πάνω σε αυτό το project σχεδόν δύο χρόνια και βρέθηκε στην Tsukiji σχεδόν κάθε ώρα της δραστηριότητας σε αυτήν. Επικεντρώθηκε στους χώρους και τους ανθρώπους και το αποτέλεσμα μπορεί να περιγράψει απόλυτα το πώς κινείται και ζει μια τόσο ζωντανή και μοναδική κοινωνία στην καρδιά του Τόκιο.

Οι περισσότερες φωτογραφίες κάνουν focus στην ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα από καθημερινές καταστάσεις. Η παραλαβή του εμπορεύματος, ο καθαρισμός των εργαλείων της δουλειάς, οι διαπραγματεύσεις, το γρήγορο φαγητό και οι ακόμη γρηγορότερες ρουφηξιές ενός τσιγάρου, η επικοινωνία με τον κόσμο είναι μερικά από εκείνα τα ζητήματα που εξετάζονται μέσα από την φωτογραφική οπτική του Tanzini.

Ένα κομμάτι του Τόκιο που είναι ζωντανό όταν όλη η υπόλοιπη μεγαλούπολη κοιμάται. Και σίγουρα μία μέχρι τώρα αδημοσίευτη πλευρά του.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here