Τα πιο σοβαρά λάθη που κάνεις με το ιταλικό φαγητό


Παρότι αποτελεί μια πολύ άνετη και εύκολη κουζίνα, η ιταλική έχει κάποιους πολύ σοβαρούς κανόνες που πρέπει να τηρείς για να μη σε θεωρούν τον γιδοβοσκό της κουζίνας. Για να γλιτώσεις λοιπόν το walk of shame κατά τη διάρκεια κάποιου δείπνου που ο ίδιος έχεις μαγειρέψει ή σε ένα τραπέζι που έχεις προσκληθεί, ακολούθησε τις οδηγίες των Ιταλών σεφ.

Ζυμαρικά

«Ένα από τα πιο σοβαρά λάθη που κάνουν όλοι όταν φτιάχνουν καρμπονάρα είναι πως χρησιμοποιούν κρέμα αντί για αυγά» λέει ο Antonio Tonelli από το La Tagliata στο Λονδίνο. «Επίσης, δεν πρέπει ποτέ τα ζυμαρικά να μαγειρεύονται σε νερό χωρίς θαλασσινό αλάτι. Ένα ακόμη έγκλημα είναι να βάλεις παρμεζάνα σε σπαγγέτι ή λιγκουίνι με θαλασσινά. Εξουδετερώνεις εντελώς τις γεύσεις» προσθέτει. Ο executive chef του Fucina -πάλι στο Λονδίνο- Jordan Sclare πιστεύει πως το μυστικό συστατικό είναι το ελαιόλαδο. «Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να προστίθεται στο νερό που μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, αλλά αντιθέτως είναι απαραίτητο στο στράγγισμα» τονίζει η Silvia Baldini, που έχει μεγάλη εμπειρία από Michelin-άτες κουζίνες και αποκαλύπτει πιο είναι το σημείο-κλειδί για την τέλεια bolognese: «Ποτέ σπαγγέτι, μόνο ταλιατέλες».

 

Επιδόρπια
​«Είναι έγκλημα να φτιάχνεις τιραμισού και να μην χρησιμοποιείς ασπράδια αυγών αντί για κρέμα. Επίσης το κακάο πρέπει να προστίθεται μόνο στο τέλος, πριν το σερβίρισμα» είναι η άποψη του Tonelli.

Ποτά

«Ο καπουτσίνο πίνεται μόνο το πρωί ή μετά από ένα απογευματινό σνακ. Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος. Ο λόγος είναι πολύ απλός: Έχει αρκετό γάλα που σημαίνει πως πολλές φορές έχει τις ίδιες θερμίδες με ένα γεύμα. Αν θέλεις να πιεις έναν καφέ κάποια άλλη στιγμή, προτίμησε έναν espresso ή macchiato ή corretto» είναι η συμβουλή της Baldini. «Τα cocktail ανάμεσα στο γεύμα απαγορεύονται. Μόνο κρασί ή μπύρα» λέει ο Sclare.

Τυριά

Η τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε τι είναι μια πράξη που μισούν οι Ιταλοί chefs. «Το αίτημα για τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε πιάτο είναι ένα τεράστιο faux-pas» προειδοποιεί ο Sclare. Το ίδιο ισχύει και για πιάτα που περιέχουν τρούφα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Sclare η burrata δε σερβίρεται ποτέ κρύα αλλά σε θερμοκρασία, λίγο πιο υψηλή από αυτή του δωματίου.

Πίτσα

Λεπτή ζύμη, πάντοτε με το χέρι και ποτέ -μα ποτέ- μην τολμήσεις να βάλεις ανανά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ