Θεοχάρης Ιωαννίδης: «Δεν με τρομάζει να κάνω έναν κακό, γιατί κανείς δεν είναι κακός»


Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης μέσα από τον ρόλο του Στέφανου στην «Επιστροφή» του ΑΝΤ1 είναι από τους πιο αγαπητούς «κακούς» της τηλεόρασης.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για το αν τον άγχωσε ο ρόλος του και πως θα εξελιχθεί, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα επαγγελματικά σχέδια του.

Σε άγχωσε που ο ρόλος του Στέφανου που υποδύεσαι στην «Επιστροφή» είναι ένας κακός χαρακτήρας;

«Όχι! Κανείς δεν γεννήθηκε κακός. Μου έχει κάνει εντύπωση κάτι που είχε πει ο Σωκράτης, πως «Ουδείς εκών κακός». Δηλαδή κανείς δεν είναι κακός από επιλογή ή από τη φύση του. Το να είσαι κακός είναι λόγω άγνοιας θεωρώ. Όταν κάποιος κάνει άσχημα πράγματα, είναι συνήθως από πόνο. Αν θες να μπεις στην ψυχολογία κάποιου που κάνει άσχημα πράγματα, θα δεις πως έχουν μέσα αίσθηση εκδίκησης. Αυτό είναι πόνος. Οπότε δεν με τρομάζει να κάνω έναν κακό, γιατί κανείς δεν είναι κακός».

Η αλήθεια είναι πως έχεις καταφέρει και σε αυτόν τον ρόλο και στον ρόλο του Πάτροκλου στο «Μπρούσκο» να κάνεις τον κόσμο να σε συμπαθεί.

«Αν βγάλεις πόνο από μέσα σου και είσαι πιστός σε αυτό το συναίσθημα σου, απλά κάνεις πράγματα από εκδίκηση. Ο Στέφανος στην «Επιστροφή» όσα κάνει τα κάνει γιατί εξυπηρετεί τη γυναίκα της ζωής του, την Αθηνά (Αγγελική Δαλιάνη). Και αν δεις πώς εξελίσσονται τα επεισόδια, την ακολουθεί πιστά, αλλά προσπαθεί να την πείσει να αλλάξει τακτική. Να μη χάσει τον εαυτό της μέσα από το μίσος. Επομένως, ό,τι κάνει το κάνει από έρωτα».

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί ο ρόλος σου;

«Ο Στέφανος μεσολαβεί και στο καλό και στο κακό, και στο φως και στο σκοτάδι, Η Αθηνά έχει το σκοτάδι μέσα της, το οποίο προσπαθεί να απελευθερώσει για την ψυχή της, και ελπίζω να καταφέρει ο Στέφανος να βρει τη χρυσή τομή και να την πείσει να μη χάσει τον εαυτό της».

Θα τον δούμε να στρέφεται απέναντι της;

«Δεν νομίζω, είναι πολύ ερωτευμένος μαζί της. Ακόμη και τα παιχνίδια που κάνει με τη Δανάη τα κάνει καθαρά από αντίδραση στο σκοτάδι της Αθηνάς. Στη Δανάη βρίσκει ένα φως και μπαίνει, αλλά ο ερωτάς του με την Αθηνά είναι βαθιά χαραγμένος μέσα του».

Σε δικαίωσε η επιλογή σου να συμμετάσχεις τελικά;

«Ναι, γιατί περνάω καλά. Γι” αυτό με δικαίωσε. Με ενδιαφέρουν και το αποτέλεσμα και τα νούμερα, όπως όλους μας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι περνάω καλά. Δουλεύω από το 2007 εδώ, δεν είναι πολλά χρόνια, αλλά αισθάνομαι ότι δεν έχω ενοχές, με την έννοια ότι δεν κάνω κάτι που δεν με εκφράζει και δεν περνάω καλά».

Την επόμενη σεζόν θα σε δούμε κάπου;

«Έχω μιλήσει για δύο τηλεοπτικά πράγματα, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που θέλω να πέσει η υπογραφή και να ξεκινήσει το γύρισμα για να πω κάτι», λέει στο my tv.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ