Αλαλούμ με τον μειωμένο ΦΠΑ στα ράφια των σουπερ μαρκετ – Τι λένε οι καταναλωτές


Πρεμιέρα σήμερα για τον μειωμένο ΦΠΑ και το αλαλούμ που αποτυπώνεται στη σχετική εγκύκλιο είναι απίστευτο – Άλλαζαν τιμές το σαββατοκύριακο οι επιχειρήσεις για υποδεχθούν με μειωμένες τιμές τους πελάτες.

Οι επιχειρήσεις έδωσαν αγώνα ώστε να ερμηνεύσουν τις οδηγίες που εξέδωσε η ΑΑΔΕ και να «περάσουν» τις αλλαγές για μειωμένο ΦΠΑ στις ταμειακές τους.

Ωστόσο όπως είπε υπεύθυνος μεγάλης αλυσίδας Super Market στο Newsbomb.gr «Οι αλλαγές στις τιμές δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα σε όλα τα προϊόντα ενώ τα αποτελέσματα της μείωσης του ΦΠΑ θα τα δούμε προς το τέλος της εβδομάδος».

Η κυβέρνηση προτίμησε, αντί της 1ης Ιουνίου όπως αρχικά σχεδιαζόταν, να ξεκινήσει άμεσα η μείωση ΦΠΑ, προκειμένου να επωφεληθούν ταχύτερα οι πολίτες όμως οι επιχειρήσεις δεν πρόλαβαν να μειώσουν τις τιμές σε όλα τα προιόντα και αυτό έχει δημιουργήσει στους καταναλωτές μία σύγχυση.

Δείτε τι είπαν στην κάμερα του Newsbomb.gr οι καταναλωτές

Γενικά μειώσεις (από 24% σε 13% ΦΠΑ) θα πρέπει να δουν οι καταναλωτές σε αρκετά είδη μαναβικής, μπακαλικής και ζαχαροπλαστικής όπως:

  • Δημητριακά πρωινού, μπάρες δημητριακών, ρυζογκοφρέτες, κριτσίνια
  • Ζυμαρικά (όχι στα απλά μακαρόνια που είχαν και πριν 13% ΦΠΑ αλλά στα πιο «ντελικατέσεν» (με χρώματα ή γεύσεις)
  • Ψωμιά (στα ειδικής παρασκευής και όχι στον απλό χωριάτικο)
  • Ψάρια (στα αλίπαστα και επεξεργασμένα που είχαν 24% αντί 13% που είχαν τα υπόλοιπα)
  • Καφές, τσάι, χυμοί φρούτων και λαχανικών

Στο «ράφι»

Επιπλέον, με 13% ΦΠΑ πωλούνται πλέον: φρυγανιές, κουλούρια τύπου Θεσσαλονίκης κάθε τύπου, σάντουιτς, τυρόπιτες, σπανακόπιτες, όλα τα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής όπως μπισκότα, γκοφρέτες (έστω και επικαλυμμένα ή παραγεμισμένα), κουλούρια, τσουρέκια, κέικ, πάστες, τάρτες, γλυκά φύλλου ή ταψιού, κρουασάν και παρόμοια (έστω και αν περιέχουν κακάο ή είναι επικαλυμμένα ή παραγεμισμένα με σοκολάτα), «γαριδάκια», τσιπς και παρόμοια είδη. Επίσης το αλάτι, το ξύδι, αλεύρια, άμυλα, σάλτσες, σούπες, ζωμούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ