“Βούτυρο στο ψωμί” των Σοσιαλιστών το σκάνδαλο Στράχε στην Αυστρία


«Όταν συμμαχείς με την ακροδεξιά για χάρη της εξουσίας, ανοίγεις το δρόμο για τη διαφθορά», σχολιάζουν οι Γερμανοί Σοσιαλιστές, με αφορμή το σκάνδαλο Στράχε.

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες επικρίνουν το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ως «αναξιόπιστο», λέγοντας ότι δεν μπορεί κανείς να το εμπιστευτεί, μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού Κεντροδεξιάς-Ακροδεξιάς στην Αυστρία, λόγω του σκανδάλου Στράχε. Η επικεφαλής του SPD, Aντρέα Νάλες είπε ότι ως σήμερα, οι Χριστιανοδημοκράτες ωφελήθηκαν από την αμφιλεγόμενη δόξα της κυβερνητικής συμμαχίας της κεντροδεξιάς με την ακροδεξιά στην Αυστρία και «τώρα διακόπτουν εν ψυχρώ τις σχέσεις τους».

Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν σχολίασε: «Όταν συμμαχείς με την ακροδεξιά για χάρη της εξουσίας, ανοίγεις το δρόμο για τη διαφθορά – και για πολύ χειρότερα. Αυτό και η κραυγαλέα έλλειψη οράματος για ένα καλύτερο μέλλον είναι οι λόγοι που το ΕΛΚ δεν είναι πλέον κατάλληλο να καθοδηγεί την Ευρώπη».

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ ντερ Μπέλεν κήρυξε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, μετά την παραίτηση του ακροδεξιού αντικαγκελάριου Χαντς Κρίστιαν Στράχε εξαιτίας της οποίας κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός. Ο Στράχε παραιτήθηκε το Σάββατο μετά τη δημοσιοποίηση επίμαχου βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να φαίνεται να «τάζει» δημόσιες συμβάσεις με αντάλλαγμα πολιτική στήριξη από Ρωσίδα εκατομμυριούχο.

Στο Βερολίνο, η εφημερίδα Die Welt ανέφερε ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους έναντι της συνεργασίας με την Αυστρία, φοβούμενες τον κίνδυνο διαρροής πληροφοριών στη Ρωσία. Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι ασαφές αν αυτό σχετίζεται με το σκάνδαλο Στράχε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ