Oι γυναίκες με αυτοπεποίθηση δε χρησιμοποιούν ποτέ αυτές τις 5 λέξεις


Μήπως ήρθε η ώρα να τις αφαιρέσεις από το λεξιλόγιό σου;
Το ντύσιμο, το περπάτημα, η στάση του σώματος σου, η φωνή σου: όλα αυτά τα στοιχεία προδίδουν το χαρακτήρα σου και το πόση σιγουριά και αυτοπεποίθηση αισθάνεσαι με τους γύρω σου.

Την εξίσωση συμπληρώνει κάτι σημαντικό- αυτά που λες και ο τρόπος με τον οποίο τα λες. Αν λοιπόν θέλεις να εκπέμπεις δυναμισμό και σιγουριά είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική ζωή σου, ο σύμβουλος καριέρας Joel Garfinkle (πελάτες του οποίου είναι μεταξύ άλλων το Amazon και τα Starbucks), προτείνει να αφαιρέσεις μερικές εκφράσεις από το λεξιλόγιό σου.

Οι “λέξεις”που δεν πρέπει να λες
“Αρχικά, οι εκφράσεις “εμμ”, “χμμ”, “εεε” και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς για να συνδέσεις τις φράσεις σου, δείχνουν ότι δεν είσαι σίγουρη για την επόμενη φράση που θα πεις, γεγονός που σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο αποφασιστική”, λέει ο Garfinkle στο Business Insider.

Οι λέξεις που πρέπει να αποφεύγεις
Στην ίδια λογική, το να χρησιμοποιείς τις λέξεις “συνήθως” και “συχνά” σε μια επαγγελματική συζήτηση δείχνει ότι δεν είσαι βέβαιη για την ορθότητα όσων λες και μάλιστα, μοιάζεις να προετοιμάζεις το έδαφος για την πιθανότητα λάθους.

Οι λέξεις που είναι παρωχημένες
Tέλος, ο Garflinke προτείνει να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς λέξεις και εκφράσεις που έχουν χάσει πλέον τη δύναμή τους εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης. Για παράδειγμα, η έκφραση “η τελευταία λέξη της μόδας” μπορεί κάποτε να φαινόταν εντυπωσιακή, όμως σήμερα φαίνεται ξεπερασμένη και σε καμία περίπτωση έξυπνη και πρωτότυπη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ