Η οικονομία ξανά σε συμπληγάδες – Πυρ ομαδόν από αγορές και ξένους οίκους


Η επιτυχία από την αποτυχία στην οικονομία, όπως και σε πολλές εκφάνσεις της ζωής απέχουν από μία κλωστή. Πριν από δύο μήνες περίπου η ελληνική οικονομία είχε μπει σε τροχιά και η μία θετική δήλωση διαδεχόταν την άλλη. Κάτι η πορεία προς τις ευρωεκλογές, κάτι το γεγονός ότι η κυβέρνηση έκανε τα χατίρια των δανειστών, όλα ήταν πρίμα.

Οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης, με αρχή την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκάλεσαν τους δανειστές και τους διεθνείς οίκους και οργανισμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή την στιγμή απέναντι σε όλους. Η μία αρνητική έκθεση διαδέχεται την άλλη και πλέον δεν αποτελεί είδηση ότι κάποιος φοβάται το project Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από την πραγματική οικονομία. Δύο είναι τα στοιχεία που θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα την κυβέρνηση.

Το πρώτο σχετίζεται με το γεγονός ότι το εμπορικό ισοζύγιο εμφανίζει σημαντική επιδείνωση. Οι εξαγωγές των Μάρτιο μειώθηκαν, ενώ οι εισαγωγές παρουσίασαν σημαντική αύξηση. Αυτό είναι απόρροια της πτώσης της ανταγωνιστικότητας.

Η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να στηρίξει την ανάπτυξη μέσω της κατανάλωσης. Όμως αυτό το μοντέλο ήταν μία από τις βασικές αιτίες που η Ελλάδα εισήλθε στο Μνημόνιο.Το στοίχημα

Η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές έχει να κερδίσει ένα στοίχημα και αυτό δεν είναι άλλο να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά και να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τους δανειστές που έχουν διαταραχθεί. Και από την άλλη να πείσει τις αγορές ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δεν πρόκειται να διαταραχθεί και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει δεν θα ανασταλούν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ